Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nicolaie Moldovan: „Mă voi alătura oricărui demers al administraţiei conduse de Dorin Nistor, pentru atragerea de fonduri externe în Sebeș”

Publicat

Alba Iulia este un model de bună practică în atragerea fondurilor europene, aflându-se pe locul 5 în topul orașelor din România care au reușit să obțină de la Uniunea Europeană bani pe care i-a investit în programe de dezvoltare. După ce va fi ales primar, Dorin Nistor,  vrea să înființeze la Sebeș un serviciu de programe după modelul celui de la Alba Iulia. Nicolaie Moldovan, expertul care a adus pentru Alba Iulia peste 200 de milioane de euro din fonduri europene, îşi declară sprijinul pentru candidatura lui Nistor la Sebeş .

Nicolaie Moldovan: “Fondurile nerambursabile sunt marea şansă a dezvoltării Sebeșului”

Fondurile nerambursabile sunt marea şansă a dezvoltării Sebeșului, dezvoltării solide și de durată. Lucrez în domeniul finanțărilor externe de peste 10 ani. Am făcut parte din echipe de proiecte care au adus Municipiului Alba Iulia peste 200 de milioane de euro. Ce au însemnat fondurile nerambursabile la Alba Iulia? Doar în ultimii 4 ani, peste 75 km rețele de apă potabilă şi canalizare, 57 de km de străzi urbane modernizate, peste 8.000 de locuri de parcare, peste 170.000 mp2 zone verzi, aşezăminte sociale moderne, producţie de energie verde etc. Cetatea Alba Carolina a fost inclusă într-un proces amplu de transformare și punere în valoare, având ca sursă fondurile europene, guvernamentale sau private. Azi a devenit o destinație apreciată de albaiulieni și din ce în ce mai atractivă pentru turiști.

Primăria a fost cel mai mare investitor al vremurilor de criză economico-financiară în municipiul Alba Iulia. Sursa investițiilor: fondurile nerambursabile. Peste 1.500 locuri de muncă au fost menținute sau create suplimentar, între 2009-2012.

Dorin Nistor este cel care a înțeles că lecția despre fonduri europene și experiența Primăriei Alba Iulia trebuie învățată și de administrația locală din Sebeș. Ea trebuie aplicată în folosul sebeșenilor.

Dorin Nistor are sprijinul lui Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia. Îl are şi pe al meu. Mă voi alătura oricărui demers al administraţiei locale Sebeș, conduse de Dorin Nistor și echipa sa, orientat spre atragerea de fonduri externe în comunitate.”

Dorin Nistor: “Trebuie să facem din Sebeş un oraş mai frumos, mai ospitalier”

“Dăncilă Alexandru nu a făcut nimic pentru Sebeş, timp de 12 ani, cât a fost primar, viceprimar şi consilier. Nu a reuşit să atragă nici un euro din fonduri europene şi a preferat să cheltuie banii din bugetul local, constituit din taxele şi impozitele plătite cu greu de locuitorii municipiului.

Sebeşul nu mai are nevoie de un astfel de `gospodar` total depăşit de vremurile pe care le trăim.

Eu voi înfiinţa o Direcţie de Programe pe modelul celei de la Alba Iulia, care nu va face altceva decât să scrie şi să depună proiecte europene. Cu aceşti bani, vom reconstrui Porţile oraşului, vom reabilita oraşul istoric şi Cetatea. Vom pune în valoare şi vom căuta soluţii pentru restaurarea Bisericii Evanghelice, al cărei altar e cel mai mare din sud-estul Europei.

Vom căuta soluţii de restaurare şi punere în valoare a arhitecturii civile deosebite, cum ar fi Casa Muzeului `Ioan Raica`, denumită în trecut Casa Zapolya, clădire în care însuşi voievodul Mihai Viteazu a petrecut o noapte. Ne propunem şi să restaurăm Baia Populară, pe care eventual o vom transforma în bibliotecă.

Deoarece Sebeşul este singura localitate care nu are un monument al eroilor români şi germani, vom căuta soluţii pentru construirea unui astfel de monument.

Odată cu mutarea traficului de tranzit pe autostradă, vom transforma centrul Sebeşului în zonă pietonală. Vom găsi o soluţie pentru a amenaja şi o piaţetă în care vom organiza evenimente, precum şi anumite târguri şi expoziţii. De asemenea, avem în vedere să găsim investitori care sunt interesaţi să realizeze un cinematograf modern în Sebeş.

Trebuie să facem din Sebeş un oraş mai frumos, mai ospitalier, pentru a-i primi cum se cuvine pe toţi cei care trec pe la noi.

Aşa cum am spus la început, vom realiza majoritatea acestor obiective cu fonduri europene. Voi cultiva legături cât mai strânse cu Alba Iulia, unde prietenul şi colegul meu politic, Mircea Hava a demonstrat că, dacă există voinţă şi simţ practic, se pot realiza multe pentru comunitate.

Nicolaie Moldovan – unul dintre cei mai mari experţi în atragerea fondurilor europene pe care îi are judeţul Alba este, de asemenea, unul din oamenii care mă vor ajuta să pun Sebeşul pe direcţia corectă. Recent, domnia sa şi-a exprimat public sprijinul pentru candidatura mea la Primăria Municipiului Sebeş şi îi mulţumesc pentru asta.”

N.R. Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în secţiunea „Alegeri Locale” aparţine exclusiv candidaţilor, susţinătorilor ori partidelor politice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. ion

    marți, 05.06.2012 at 21:31

    BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Nemo

    marți, 05.06.2012 at 22:24

    Mi-a placut aia cu Mihai Viteazu… mi-a dat o lacrima.
    Bai Dorine, dar daca amicu Hava o mierleste pe 10?La asta te-ai gandit?

  3. Cristina

    miercuri, 06.06.2012 at 20:51

    Hava nu o mierleste sigur pe 10, iar Dorin Nistor va castiga alegerile! In seara asta, a fost cel mai tare la confruntarea cu contracandidatii de la StarFM! Felicitari domnule Nistor! Duminica votam Nistor Dorin!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax