Connect with us
Publicitate

SPORT

Nicu Lupu: ”Plec mulțumit că am lăsat ceva în urmă”. Corpodean și Nichimiș, favoriţi să-l înlocuiască (UPDATE)

Publicat

Unirea Alba Iulia a rămas fără președinte executiv, după ce Nicolae Lupu și-a  încheiat socotelile cu clubul din Cetatea Marii Uniri. Chiar dacă părăsește corabia, fostul președinte nu are regrete în ceea ce privește trecutul la Unirea.

”Au fost și lucruri bune și rele, dar eu zic că au fost mai multe bune. Intențiile mele au fost pozitive, eu zic că s-au făcut și lucruri frumoase, acuma că am retrogradat din Liga I a fost din cauza problemelor financiare. Toată conducerea a greșit, nu doar eu. Am avut astăzi (n.r. – joi) o discuție și cu domnul Sarmeș, ne-am despărțit în condiții amiabile. Eu cred că e o performanță faptul că a rezistat o conducere colectivă șase ani”, a declarat Nicolae Lupu.

Acesta a avut și un mesaj „de adio” pentru echipa alături de care a fost timp de șase ani. ”Doresc succes  Unirii și sper să aibă rezultate bune în perioada următoare. Vreau ca echipa să fie susținută de tot județul Alba, pentru că e echipa reprezentativă a județului”, a mai spus Lupu.

În cei șase ani, Nicolae Lupu a avut două retrogradări alături de Unirea Alba Iulia (2005-2006 din Liga a II-a în eșalonul terț și din Liga I 2009-2010). Acestora li se adaugă promovarea în Liga I, 2008-2009 și evitarea retrogradării în acest sezon. ”A fost un sezon crunt, în care mereu ne bătea neprogramarea la ușă. În fiecare săptămână primeam înștiințări de plată, că trebuie să achităm sume uriașe foștilor jucători. De asta cred că rămânerea în Liga a II-a e o performanță”, a adăugat Nicolae Lupu

Întâlnire cu Corpodean și Nichimiș

Joi, oficialii „alb-negrilor” au chemat la masa tratativelor doi dintre cei care au promovat masiv fotbalul pe aria județului Alba: Iulian Nichimiș și Sorin Corpodean. Ambii păreau tentați să accepte provocarea din partea clubului albaiulian, însă tot ce contează în momentul de față este proiectul ce le va fi propus. ”În momentul de față șansele sunt mici, până nu discutăm să vedem despre ce e vorba, sunt șanse mici să preluăm. Până nu vom ști ceea ce se vrea, nu are rost să ne hazardăm. Probabil că am demonstrat prin activitatea de la AJF că știm să organizăm fotbalul din județ și poate și faptul că am fost doi jucători reprezentativi în anii 90. Poate a contat și asta. Eu nu că aș fi lipsit de modestie, dar vreau să spun că mă străduiesc să-mi fac treaba de președinte și faptul că alții se gândesc că putem face și altceva în fotbal trebuie să ne onoreze”, a declarat Sorin Corpodean, președintele Asociației Județene de Fotbal.

Iulian Nichimiș nu s-a aruncat nici el cu capul înainte. ”Sunt multe de povestit, sunt foarte multe de vorbit. Plecând de la situația clubului, strategia de viitor. E o intenție care ne onorează, dar de aici până la a accepta o funcție, mai e de gândit. Nu e o decizie ușoară, e mult de vorbit”, a declarat Iulian Nichimiș, secretar general AJF Alba.

UPDATE: După ședința de la ora 16.00, de pe Stadionul „Cetate”, Sorin Corpodean și Iulian Nichimiș nu au tranșat negocierile, însă șansele cresc ca aceştia să preia funcții în conducerea Unirii Alba Iulia. ”Mai mult a fost o discuție depsre ceea ce ar urma, am discutat despre ce strategii de viitor, ce planuri au, acum să vedem o să continuăm negocierile și săptămâna următoare”, a declarat Sorin Corpodean, președintele AJF Alba și favoritul să preia funcția de președinte executiv.

Atât Iulian Nichimiș cât și Sorin Corpodean doresc ca clubul albaiulian să aibă o anumită stabilitate financiară pentru a se putea ocupa de echipa  fanion a județului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax