Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Miniştrii vor avea imunitate sporită și nu pot fi urmăriți penal. Amendament adoptat în comisia pentru revizuirea Constituției

Publicat

deputati

Miniştrii ar putea beneficia de imunitate sporită,  după ce comisia pentru revizuirea Constituţiei a adoptat luni, un amendament prin care aceştia nu vor mai putea fi urmăriţi penal la cererea şefului de stat. Totuşi aceştia ar putea fi urmăriţi penal, doar în urma unei decizii a celor două camere reunite ale Parlamentului.

Amendamentul a fost formulat de către UDMR şi a fost adoptat cu majoritate de voturi.  Amendamentul pentru modificarea Legii 109 alin. 2 din Constituţie arată în felul următor:

“Parlamentul în şedinţă comună a celor două Camere, are dreptul exclusive de a cere urmărirea penală a primului-ministru şi a membrilor Guvernului, pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. În cazul aprobării cererii de urmărire penală a membrilor Guvernului, primul-ministru va înainta Preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului o cerere motivată de suspendare din funcţie a acestora. Suspendarea din funcţie se  va decide în şedinţa comună a celor două Camere. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui de drept  din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”

Dacă acest amendament se va menţine şi va trece la referendum, noile reglementări se vor aplica odată cu intrarea în vigoare a legii fundamentale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax