Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noapte agitată la PSD. Gruparea Dăncilă – Stănescu a luat puterea în partid și i-a ”executat” pe oamenii lui Dragnea

Publicat

Viorica Dăncilă, Paul Stănescu și Gabriela Firea sunt noii lideri ai PSD, după o noapte agitată la sediul partidului. Odată cu preluarea puterii, a început și vânătoarea susținătorilor lui Dragnea și a celor introduși în partid pe filiera Dan Voiculescu.

 

 

Viorica Dăncilă a anunțat, marți noaptea, după ședința Comitetului Executiv al PSD, numirile în funcții care au fost decise de noua conducere. De asemenea, a anunțat că o eliberează din funcțiile de la Guvern și de la partid pe Anca Alexandrescu, colaboratoare apropiată a lui Dragnea și a spus că în curând va lua o decizie și în privința lui Darius Vâlcov.

Premierul a renunțat la nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru Ministerul Justiției și a propus-o pe Ana Birchall, actualul interimar. În plus, Codrin Ștefănescu, portavocea și amplificatorul de mesaje al lui Dragnea, a fost înlocuit din funcția de la PSD de către Rodica Nassar, apropiata Gabrielei Firea.

Dăncilă a ieșit la declarații împreună cu Paul Stănescu și Mihai Fifor.

Codrin Ștefănescu și-a pierdut postul de secretar general în favoarea Rodicăi Nassar. Codrin Ștefănescu, fost membru PRM, fost deputat PDSR de Alba, s-a remarcat prin declarații foarte dure și prin asigurarea pazei lui Dragnea cu ajutorul unor interlopi periculoși, membrii ai unor clanuri bucureștene. Ștefănescu nu și-a pierdut decât funcția de la partid.

Lia Olguța Vasilescu, fostă colegă în PRM cu Ștefănescu, a renunțat la postul de purtător de cuvânt al partidului. Trebuia să fie viitoare nașă a lui Liviu Dragnea.

Eugen Nicolicea a pierdut nominalizarea pentru Ministerul Justiției. Nicolicea a fost unul dintre principalii executanți ai lui Liviu Dragnea și una dintre vocile cele mai arogante și agresive din partid. În locul lui, PSD a nominalizat-o marți pe Ana Birchall pentru Ministerul Justiției. Nicolicea urma să fie numit ministru al Justiției, deși nu are nici o experiență în domeniu, iar facultatea de drept a făcut-o la distanță, la Universitatea ”Spiru Haret”.

Darius Vâlcov, ”creierul economic al PSD”, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru corupție, a fost și el pus pe făraș. Vâlcov a fost unul dintre instrumentele prin care Dragnea a încercat să cumpere segmente largi de populație cu pomeni electorale, dar a reprezentat și factorul de presiune pe Dăncilă la guvern

Anca Alexandrescu a fost dată afară definitiv din partid și de la guvern. Dăncilă o acuzase deja voalat de sabotaj în favoarea lui Dragnea.

Oana Florea a pierdut nominalizarea la Ministerul Fondurilor Europene. Florea este considerată omul lui Dan Voiculescu, a condus în trecut FACIAS – un ONG fondat de șeful Antenelor și este o prezență constantă la Antena 3

Gabriel Mutu fusese impus de Dragnea șef al PSD București, în locul Gabrielei Firea, care intrase în conflict deschis cu liderul partidului. Marți, Firea a redevenit șefa PSD București.

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax