Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noapte de coșmar pentru o bătrână din Câmpeni: Un tâlhar a intrat peste ea în casă, a bătut-o și a încercat să o violeze

Publicat

batrana-batuta

În miez de noapte, un bărbat a intrat într-o casă din Câmpeni, peste o bătrână de 71 de ani. Degeaba a încercat femeia să îi dea 80 de lei, căci pentru bărbat nu a fost de ajuns. A bătut-o, a încercat o violeze și i-a luat cu forța, sub amenințarea cu moartea, o pereche de cercei fără valoare și o căciulă.

Pentru faptele sale, bărbatul a fost condamnat de către magistrații Judecătoriei Câmpeni la pedeapsa de 3 ani, 7 luni și 7 zile de închisoare, pentru tâlhărie calificată și distrugere.

Noaptea de groază trăită de bătrâna din Câmpeni este descrisă în motivare instanței.

Magistrații au reținut că în data de 24 aprilie, Ioan Gheorghe B. a pătruns în curtea locuinței femeii și a spart geamul ușii de acces. Bătrâna a auzit zgomotele, a ieșit dintr-o cameră a locuinței, iar în holul casei l-a găsit pe viitorul său agresor.

Acesta i-a prezentat la lumina lanternei un buletin și apoi i-a solicitat cazare și bani. Potrivit instanței, din motive creștinești, femeia i-a oferit acestuia 80 de lei, dar bărbatul ”a solicitat bani în plus, apoi fiind refuzat a plecat spre ieșirea din curte, fiind urmat de persoana vătămată care a vrut să încuie ușa de la poarta curții.

Inculpatul s-a răzgândit, s-a întors, persoana vătămată încuind din interior ușa de intrare în hol, dar inculpatul a descuiat-o, a urmărit-o până în prima cameră unde a început să o agreseze fizic și verbal pe persoana vătămată”, se arată în motivarea de la Judecătoria Câmpeni.

Femeia s-a dus într-o altă cameră, de unde a apelat, de pe telefonul fix, numărul de urgență 112. Atunci bărbatul a smuls firul telefonului. iar aparatul l-a aruncat în cameră. De asemenea, s-a năpustit asupra bătrânei, pe care ”a lovit-o cu pumnii peste corp și față, după care a încercat să întrețină raport sexual cu aceasta.

Întrucât aceasta a opus rezistență, B. Ioan Gheorghe a încercat să-i smulgă o pereche de cercei din material neprețios, pe care femeia îi avea în urechi, nu a reușit și a amenințat-o că dacă nu îi dă cerceii o omoară, fapt ce a determinat-o pe aceasta să îi dea perechea de cercei, iar agresorul a verificat-o și pe degete de inele, dar nu a găsit. În acele împrejurări, inculpatul a spart și geamul de la o vitrină din prima cameră”, mai scrie în motivare.

După ce a luat cerceii fără de valoare și o căciulă care aparținea bătrânei, bărbatul s-a dus la un imobil în construcție, pe locul fostei case a părinților săi. Acolo a fost găsit și de polițiștii care au fost alertați de femeia tâlhărită.

În 25 aprilie, pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă, iar în 15 octombrie a fost condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată și 3 luni și 21 de zile închisoare pentru comiterea infracțiunii de distrugere.

Potrivit Codului Penal, magistrații au aplicat pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani și 6 luni închisoare, la care s-a adăugat 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv de 1 lună și 7 zile închisoare, astfel că pedeapsa finală a fost de 3 ani, 7 luni și 7 zile de închisoare.

De asemenea, a fost dedusă din pedeapsă durata arestării preventive, din data de 24 aprilie și până la condamnare.

Acesta a mai fost obligat și la plata a 200 lei cu titlu de daune materiale și 5000 lei cu titlu de daune morale în favoarea bătrânei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax