Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noaptea ca hoții, într-un tren de călători. Un recidivist din Alba i-a furat unei femei, care dormea, tot ce avea la ea

Publicat

Un recidivist din Alba condamnat pentru mai multe furturi și tâlhării, chiar dacă și-a petrecut mai mulți ani după gratii nu s-a potolit.

L.T. Nicolae, proaspăt eliberat din închisoare la data comiterii faptei, s-a urcat într-o noapte din stația Războieni, în trenul Iași-Timișoara, pentru a fura bunuri de la călători când aceștia dormeau sau nu erau atenți. 

Fapta bărbatului este descrisă în motivarea Curții de Apel Alba Iulia, deoarece după ce a primit o pedeapsă de la Judecătoria Aiud, acesta nu a fost a fost de acord și a făcut apel la sentința primită. 

Potrivit motivării instanței superioare din Alba Iulia, fapta s-a petrecut în noaptea de 31 octombrie 2019.

Atunci Nicolae a deschis ușa la un compartiment unde se afla o femeie alături de fratele ei. Mai târziu, după ce a observat că cei doi au adormit, incupaltul a intrat în compartimentul acestora.

Acolo, a furat ”un telefon mobil marca Iphone 7 Plus, un telefon mobil Samsung S 7 Plus, o baterie externă,  un rucsac ce conținea un portofel cu sumele de 1400 lei, 120 euro , 304 lei moldovenești, 10 lire turcești, 2 card-uri bancare emise de Banca Transilvania, și o cheie auto de Opel Vectra C”, potrivit motivării instanței.

După, a pus bunurile într-o plasă și a coborât în stația CFR din Aiud. Documentele femeii le-a aruncat într-o pubelă, iar mai apoi s-a deplasat la Alba Iulia unde a vândut telefonul Samsung pe 250 de lei, dupa s-a urcat iar în tren și a mers la Teiuș.

În gara din Teiuș, după ce femeia păgubită a anunțat poliția, a fost și identificat hoțul, în persoana lui Nicolae. Asupra sa s-au găsit și mare parte din bunurile furate, care au fost returnate femeii.

În timpul cercetării, incupatul ”a despăgubit totodată persoana vătămată prin plata sumei de 777 lei și oferirea unui alt telefon marca Huawei P20 Lite, în schimbul  telefonului Samsung, a sumei de 100 euro și contravalorii biletelor de tren”, au mai specificat judecătorii.

Totuși, acesta nu a scapat de urmarirea penală și de o sentință. Magistrații de la Judecătoria Aiud l-au condamnat în 10 ianuarie 2020, la 2 ani de închisoare cu executare. Sentința nu a fost definitivă și acesta a făcut apel. La curtea de Apel din Alba Iulia, magistrații au respins apelul bărbatului și l-au condamnat definitiv la închisoare cu executare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate