Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noaptea Cercetătorilor, la Alba Iulia. PROGRAMUL activităților de astăzi, la Muzeul Național al Unirii și Museikon

Publicat

c

Noaptea Cercetătorilor Europeni este sărbătorită astăzi și la Alba Iulia. Muzeul Național al Unirii și Museikon își deschid porțile pentru vizitatori.

Între orele 17.00 și 22.00, vizitatorii sunt așteptați la Noaptea Cercetătorilor Europeni, să ia parte la o călătorie în lumea fascinantă a științei, pentru a lua parte la experimente inedite, prezentări captivante și concursuri cu premii atrăgătoare, transmit organizatorii.

Ateliere la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

La Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, vizitatorii vor avea ocazia să participe la o serie de ateliere interactive, din care aceștia vor putea învăța mai multe despre diverse meserii din perioada orașului antic Apulum. Publicul va putea participa la atelierul de realizat opaițe romane din lut.

În câteva minute, vizitatorii pot învăța mai multe despre instrumentele antice de scris la Officina Scriptoria, despre monedele antice la OfficinaMonetaria sau despre echipamentele militare romane.

Tot aici, cei mici împreună cu cei mari își pot confecționa propriile jucării din materiale reciclabile, pot reconstitui imagini din istoria orașului, încercând 7 puzzle-uri istorice sau pot participa la Commediadell’Arte, atelierul de teatru.

Activități la Museikon

Arta și istoria se vor împleti și vor provoca vizitatorii de la Museikon să participe la activități dintre cele mai interesante. Experimentul artistic inedit cu care specialiștii îi așteaptă pe vizitatori îi va învăța pe toți cei curioși cum se realizează o lucrare de artă colectivă.

Tot la Museikon se vor desfășura ateliere de obținere a unor pigmenți și cerneluri din materie primă locală, cu componentă practică, dar și documentară. Cu ocazia Anului Centenarului Încoronării, au fost pregătite ateliere de pictură, de gravură și ateliere creative, ce vor pune accentul pe cunoașterea personalităților și faptelor regilor.

Mai mult, participanții vor putea afla mai multe despre Ars Calligraphica în atelierul de scris și artă caligrafică, atelier ce invită publicul într-o călătorie în timp și spațiu, care îi va transpune pe vizitatori în vremuri de poveste.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax