Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Noaptea Muzeelor”: Muzeul Unirii a primit peste 5.000 de iubitori de cultură, în doar câteva ore

Publicat

Oamenii care apreciază cultura s-au aflat, sâmbătă seara, la un eveniment de succes, organizat de Muzeul Unirii din Alba Iulia. Este vorba despre „Noaptea Muzeelor”, care care a reuşit să atragă peste 5.000 de vizitatori, în doar trei ore.

Copiii, tineri şi adulţi au avut ocazia să facă o incursiune în timp, din preistoric şi până în zilele noastre şi să afle, de la personalităţile acelor vremuri, cum s-a scris istoria românilor. Încă de la primele ore ale serii, albaiulieni, dar şi grupuri de turişti au format cozi în faţa Sălii Unirii, pentru a asista la reprezentaţia teatrală oferită de trupa „Skepsis” şi la concetul de jazz al „White City Band”. Numărul vizitatorilor a crescut în jurul orei 21.00, când uşile instituţiei de cultură au fost deschise.

Omul preistoric, Traian, Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu, regii României Mari sau primul primar al Alba Iuliei, Camil Velican au fost doar câteva dintre gazdele acestei seri de poveste, iar, alături de aceste personaje, albaiulienii au depănat cele mai fascinante poveşti. Una dintre surprizele oferite de organizatori a reprezentat-o tezaurul dacic recuperat de autorităţile române, la începutul lunii mai, din Germania şi expus în premieră la „Noaptea Muzeelor”, dar şi cele 40 de artefacte dacice, statuia zeiţei Nemesis şi basorelieful care-l înfăţişează pe zeul Marte.

Dacă anul trecut, la prima ediţie a „Nopţii Muzeelor”, la Alba Iulia, au trecut pragul instituţiei de cultură aproximativ 1.000 de vizitatori, sâmbătă, numărul iubitorilor de cultură a depăşit toate aşteptările. Pe lângă grupurile de turişti veniţi din ţară şi străinătate, muzeul a avut parte şi de oaspeţi deosebiţi. Două mirese, furate în noaptea nunţii au fost aduse la muzeu împreună cu alaiul de nuntaşi, special pentru a se fotografia cu cele peste 30 de personaje din diferite epoci istorice.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 3.000 de muzee din Europa au sărbătorit acest eveniment, iar succesul avut de „Noaptea Muzeelor” la Alba Iulia se identifică cu al celor mai mari instituţii de cultură din ţară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pingback: Nota 10 pentru Noaptea Muzeelor de la Alba Iulia | mariusrusu.ro

  2. horatiu

    marți, 17.05.2011 at 17:48

    frumoasa initiativa.sa tot fie asa ceva ,cat despre vizita proriu-zisa,domnita din vremea lui caragiale mi-a placut:)

  3. Pingback: Trupă de războinici daci, la Alba Iulia: Al treilea episod al proiectului „Ținutele Istoriei”, scris de istoricii de la Muzeul Unirii | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax