Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi ajutoare de la stat pentru copii și părinți. Ce valoare vor avea tichetele-trusou și tichetele junior

Publicat

Sunt pregătite noi ajutoare de la stat sub forma unor tichete. Acestea sunt destinate copiilor și părinților.

Este vorba despre tichetul trusou – acordat la nașterea unui copil și tichetul junior – destinat pentru educația copiilor. Proiectul intră în dezbatere la Senat.

Valoarea tichetului-trusou nu va putea depăși suma de 1.500 de lei pentru fiecare copil. Valoarea nominală a unui tichet de trusou este de 50 de lei sau un multiplu de 50, dar nu mai mare de 250 lei. Bonul valoric ar urma să fie acordat angajaților o singură dată, la momentul externării din spital sau maternitate, ori la eliberarea certificatului de naştere în cazul copilului firesc sau adoptat. El va putea fi utilizat numai pentru achitarea produselor de îngrijire și/sau lenjerie de primă necesitate pentru îngrijirea nou- născutului.

Potrivit proiectului, tichetul trusou se acordă, la cerere, unuia dintre părinţi, tutorelui, curatorului, persoanei căreia i-a fost dat în plasament familial copilul, inclusiv asistentului matemal sau persoanei căreia i-a fost încredinţat copilul în vederea adopţiei.

Valoarea tichetului trusou se cumulează cu alocaţia de stat pentru copii, respectiv cu concediul de maternitate şi concediul de lăuzie care se acordă înainte şi după naştere

În ceea ce privește tichetele junior, valoarea maximă este de 250 lei lunar (50 sau multiplu de 50 de lei), respectiv suma de 700 de lei pentru cele acordate ocazional.

Cu acest bon valoric de care pot beneficia angajații se pot achita bunuri, servicii educaţionale sau taberele copiilor, naturali sau adoptați. Bunurile și serviciile educaționale pot fi: manuale școlare și rechizite școlare, servicii de învățământ în domeniul cultural (CAEN 8552), servicii prestate de alte forme de învățământ (CAEN 8559), tabere tematice și recreative, alte activități recreative și distractive (CAEN 9329), parcuri pentru rulote, campinguri și tabere (CAEN 5530), învățământ în domeniul sportiv și recreațional (CAEN 8551).

Legislația în vigoare prevede 5 tipuri de bilete de valoare care pot fi acordate angajaților: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creșă (sau de grădiniță), tichete culturale și vouchere de vacanță.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax