Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi ajutoare financiare pentru fermierii români. Ministrul Agriculturii: Este nevoie de eforturi susţinute pentru ca banii să ajungă cât mai repede

Publicat

PRODUCATORI - LAPTEFermierii români vor beneficia de un nou pachet de ajutoare financiare de la Comisia Europeană, susține ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Condițiile pentru accesarea acestor fonduri vor fi stabilite, însă, abia în septembrie de comisarul european pentru Agricultură.

Achim Irimescu, a participat în 18 iulie, alături de miniștrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene, la Bruxelles, la cea de a 3481-a reuniune a Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit). Pe ordinea de zi au fost incluse dezbateri pe teme ce vizează simplificarea Politicii Agricole Comune și o evaluare din partea Comisiei Europene a primului an de aplicare a ‘înverzirii’ și a fost adoptat un pachet de măsuri de sprijin pentru sectoarele aflate în dificultate.

În cadrul reuniunii, Comisarul Phil Hogan a prezentat un pachet pentru sectorul laptelui aflat în criză — lăsând flexibilitate statelor membre pentru a distribui ajutorul și către alte sectoare. Suma de 500 milioane de euro a fost împărțită în două, după cum urmează — 350 milioane de euro pentru a redresa problemele din sector și 150 milioane pentru a permite statelor membre să reducă voluntar producția de lapte.

Suma respectivă, 500 de milioane, a fost împărțită în două: 350 de milioane pentru a adresa problema în sector și 150 de milioane de euro pentru a permite statelor să reducă voluntar producția de lapte. Credem că e o măsură foarte bună pentru că știm că sectorul laptelui se confruntă, de când s-a renunțat la cota de lapte cu probleme grave în România, s-a ajuns în nordul țării, în zona de munte, chiar eu am fost la Vatra Dornei, 40 de bani litrul de lapte, deși în comerț e 4-4,5 lei. E clar că sunt probleme pe lanțul alimentar, de aceea am și cerut soluții pentru echilibrarea riscului între actorii de pe lanț, pentru că fermierii sunt cei care suportă riscul în prezent. Este foarte important ca legislația necesară să se adopte cât mai rapid, pentru că suntem deja în luna iulie și, de asemenea, condițiile care vor fi impuse să nu ducă la o creștere exagerată a birocrației. Pentru implementarea cât mai rapidă a măsurilor este nevoie de eforturi susținute pentru ca banii să ajungă cât mai repede la fermieri”, a spus Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.

Din cele 500 de milioane de euro alocate statelor membre, România va primi 11 milioane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax