Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Liberalii critică inițiativa de impozitare a terenurilor și clădirilor statului

Publicat

Liberalii sunt de părere că propunerea legislativă iniţiată de Silviu Prigoană, semnată şi de doi parlamentari de Alba – Clement Negruţ si Corneliu Olar – care prevede impozitarea instituţiilor statului, cultelor religioase şi parcurilor industriale nu va aduce mai multe venituri la bugetul de stat.

Mai exact, iniţiativa legislativă vizează anularea scutirilor la plata impozitului pentru terenurile şi clădirile statului unde nu se desfăşoară activităţi economice, anularea scutirilor la plata impozitului pentru clădirile care constituie locaşuri de cult şi terenurile aferente acestora, anularea scutirilor la plata impozitului pentru clădirile care constituie patrimoniul instituţiilor de învăţământ de stat, precum şi anularea scutirilor la plata impozitului pentru clădirile unităţilor sanitare publice.

In opinia vicepreşedintelul PNL Alba, Simion Creţu, impozitarea terenurilor si clădirilor parcurilor industriale ar distruge definitiv iniţiativa privată. „In aceste locatii, investitorii vin deoarece se asteaptă să găsească facilităţi pentru a aduce bani, pentru a crea locuri de muncă şi pentru a sprijini dezvoltarea comunităţilor locale. Impozitând aceste zone nu numai că bugetele nu vor beneficia de sume în plus, deoarece investitorii vor pleca, dar situaţia economico-socială în localităţile respective se va deteriora, deoarece comunitătile se vor confrunta cu şomaj si incapacitatea de a susţine suprafeţe întinse de teren sau clădiri care nu produc nimic”, explica politicianul.

Liberalii din Alba se pronunţă împotriva supraimpozitării cetăţenilor. „Orice taxă aplicată acum nu ar face decât să crească povara fiscală asupra oamenilor, atât asupra celor care se zbat să-şi menţină slujbele, cât şi asupra celor rămaşi fără loc de muncă. Este trist că parlamentarii PDL, printre care se numără şi cei de Alba au putut să se gândească la impunerea de taxe pentru scoli, spitale şi biserici”, a conchis Simion Creţu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax