Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Noi condiții pentru cei care închiriază locuințe în regim hotelier. Anunțul ministrului Turismului

Publicat

Noi condiții pentru cei care închiriază locuințe în regim hotelier. Ministrul Ștefan Radu Oprea a anunțat recent că a discutat cu hotelierii privind provocările pe care le întâmpină.

”M-am întâlnit cu partenerii din Consiliul Consultativ al Turismului pentru a discuta provocările pe care le au în acest moment.

O preocupare pentru hotelieri este combaterea fenomenului închirierii pe platforme on-line a structurilor neclasificate.

Avem în lucru propuneri legislative pentru combaterea acestora. Discutăm împreună toate ideile pentru că hotelierii simt concurența neloială, însă rezultatul trebuie să fie unul echilibrat care să susțină dezvoltarea turismului în România”, a anunțat ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Noi condiții pentru cei care închiriază locuințe în regim hotelier. Propunerile

În luna aprilie 2024, ministerul a pus în dezbatere un proiect privind clasificarea structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică.

Prin acest act normativ, se interzice  promovarea structurilor de primire turistică neclasificate, atât de către operatorii economici care administrează astfel de structuri, cât și de către entitățile care dețin diverse forme/instrumente de publicitate.

Persoanele fizice cu activitate de cazare turistică în camere situate în locuințe proprietate personală, indiferent de numărul de locuințe și locul în care sunt situate acestea:

  • vor solicita certificat/certificate de clasificare pentru un număr cumulat de maxim 7 spații de cazare, cu maxim 14 locuri.
  • vor fi clasificate doar la tipul de structură de primire turistică cu funcțiuni de cazare ”camere de închiriat” sau ”apartamente de închiriat”.

Persoanele fizice care desfășoară activitate de alimentație în gospodăria proprie pot solicita certificat de clasificare pentru o capacitate maximă de 15 locuri. Acestea pot fi amenajate în saloane, terase acoperite sau în aer liber.

Acestea vor fi clasificate doar la tipul de structură de primire turistică cu funcțiuni de alimentație publică, punct gastronomic local, conform ordinului conducătorului autorității administrației publice centrale responsabile în domeniul turismului.

Persoana fizică autorizată, întreprinderea individuală ori familială, societatea comercială sau altă persoană juridică constituită conform legii,

care desfășoară activități de cazare și/sau activități de alimentație publică precum și alte activități specifice în unități de cazare și/sau unități de alimentație publică vor solicita certificat de clasificare:

în funcție de caracteristicile constructive, de dotările și serviciile specifice prestate, prevăzute în condițiile și criteriile aprobate prin ordin al conducătorului autorității publice centrale responsabile în domeniul turismului.

Cererea solicitantului este analizată în termen de 5 zile lucrătoare și soluționată în cel mai scurt termen, dar nu mai mult de 30 de zile calendaristice de la data înregistrării documentației complete.

AICI, integral proiectul ministerului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate