Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi contracte în proiectul “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”. Valoarea contractelor se ridică la peste un milion de lei

Publicat

cj alba prefectura

În cadrul proiectului “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”, desfăşurat în perioada mai 2012 – octombrie 2015, Consiliul Judeţean Alba anunţă începerea derulării a trei contracte: ”Auditul anual al proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”, „Asistenţă tehnică oferită de proiectant pe perioada executării lucrărilor de construire a depozitului de deșeuri Galda de Jos“ şi ”Asistență tehnică pentru revizuirea documentațiilor de atribuire a contractelor din cadrul proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”. Scopul principal al întregului proiect este realizarea unui sistem integrat de management al deșeurilor și a unui program de investiții care să asigure respectarea noilor prevederi legislative în domeniu.

Contractul ”Auditul anual al proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”, încheiat în 24 iulie 2013, cu prestatorul SC Dam Fiscality SRL București, în valoare totală de 27.496 de lei, fără TVA, cu valabilitate pe toată perioada de implementare a proiectului, constă în verificarea cheltuielilor efectuate în cadrul Proiectului și a sumelor solicitate spre rambursare, în vederea certificării realității, legalității și eligibilității acestora.

Cel de-al doilea contract, „Asistenţă tehnică oferită de proiectant pe perioada executării lucrărilor de construire a depozitului de deșeuri Galda de Jos“, încheiat în 15 octombrie cu prestatorul SC Argif Proiect SRL Pitești, are o valoare de 824.000 de lei, fără TVA şi se desfăşoară timp de 25 de luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor, 23 octombrie 2013. Asistența tehnică pe perioada de construire a depozitului de la Galda de Jos, presupune revizuirea proiectului tehnic existent, elaborarea documentaţiilor necesare obţinerii avizelor şi a acordurilor şi elaborarea documentelor tehnice şi financiare, respectiv acordarea de sprijin pe parcursul derulării procedurii de atribuire a contractului de construire a depozitului.

Contractul ”Asistență tehnică pentru revizuirea documentațiilor de atribuire a contractelor din cadrul proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”, semnat în 29 septembrie, cu prestatorul SC Blom România SRL Târgoviște, la valoarea de 206.360 lei, fără TVA, are perioada de implementare de 4 luni, începând cu data de 1 octombrie. În cadrul acestui contract, vor fi revizuite documentațiile de atribuire pentru construirea a două staţii de transfer deșeuri la Tărtăria și Blaj, închiderea depozitelor neconforme de deșeuri din mediul urban, construirea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Galda de Jos și furnizarea de echipamente pentru colectarea separată a deșeurilor și unități de compostare individuală.

Proiectul “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (POS Media, Axa prioritară 2 – „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deșeurilor și reabilitarea siturilor contaminate istoric”), are o valoare totală de 212.015.115 lei, fără TVA, din care valoarea eligibilă, conform POS Mediu, este de 188.313.589 lei, fără TVA. Principalele componente ale proiectului, sunt: implementarea colectării separate a deșeurilor municipale şi introducerea compostării individuale în mediul rural, construcţia a 2 staţii de transfer la Blaj (15,000 t/an) şi Tărtăria (33,044 t/an), construcţia unei staţii de sortare la Galda de Jos (43,000t/an), construcţia unei staţii de tratare mecanico – biologică simplă la Galda de Jos (85,566 t/an), construcţia unui nou depozit de deşeuri în Galda de Jos (543,000 m3) – prima celulă şi închiderea şi reabilitarea a 7 depozite urbane de deşeuri neconforme (în Abrud, Cîmpeni, Blaj, Cugir, Aiud, Ocna Mureş şi Alba Iulia). Scopul acestui proiect este realizarea unui sistem integrat de management al deșeurilor și a unui program de investiții care să asigure respectarea noilor prevederi legislative în domeniu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax