Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi criterii pentru românii care vor să se angajeze în armată. Modificări în sistemul de recrutare a cadrelor militare

Publicat

Angajări în armată 2022: Ordinul nr. M.52/2022 pentru modificarea şi completarea condiţiilor şi criteriilor de recrutare a candidaţilor la profesia militară, precum şi pentru modificarea instrucţiunilor privind organizarea şi funcţionarea sistemului de recrutare şi selecţie a candidaţilor în vederea admiterii la studii/cursuri de formare a cadrelor militare în activitate este în vigoare de la 12 aprilie 2022.

Potrivit legestart.ro, printre criteriile de recrutare a candidaţilor la profesia militară se numără şi posedarea unui permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C – candidaţii pentru subofiţeri în armele «auto», «geniu» sau «tancuri».”

Vezi și Ce salarii au militarii români în 2022. Care a fost cea mai mare soldă plătită în aprilie. Cât câștigă un rezervist voluntar

Angajări în armată 2022: Noile criterii de recrutare a cadrelor militare

De asemenea, a fost eliminată condiţia ca permisul de conducere să fie eliberat numai de către autorităţile române.

Un alt criteriu este să aibă cel puţin 3 ani vechime în serviciu ca soldaţi/gradaţi profesionişti în activitate, calculată de la data finalizării programului de instruire şi până la data începerii cursului de formare, şi să fi fost apreciaţi prin ultimele trei documente de evaluare profesională anuală cu calificativul cel puţin «Foarte bun».

A fost eliminată dintre criterii condiţia celor cel puţin 3 ani de experienţă în domeniul studiilor postliceale corespunzătoare armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare pentru care se organizează cursul de formare.

Acum e nevoie să aibă cel puţin un an de experienţă în domeniul studiilor postliceale corespunzătoare armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare pentru care se organizează cursul de formare, dar doar candidaţii care provin din rândul persoanelor care nu au grad de cadru militar în rezervă.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax