Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Noi dotări pentru Școala SMART de la Ciugud: Tablete, laptopuri, camere web și tablete grafice, pentru elevi și dascăli

scoala ciugud

Publicat

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Ciugud vor beneficia în curând de 158 de tablete, 21 de laptopuri, 9 camere web și 9 tablete grafice, necesare pentru desfășurarea activităților școlare on-line. 

Școala Gimnazială Ciugud a lansat marți, 8 februarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru achiziționarea de echipamente IT pentru desfășurarea activităților școlare on-line dedicate elevilor și cadrelor didactice.

Valoarea totală estimată este de 307.974 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, proiectul are în vedere dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor pentru uz școlar, precum și a altor echipamente /dispozitive electronice, astfel încât orele de pregătire din tipul activităților didactice să se poată desfășura online, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-COV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condițiile normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ.

Astfel urmează să fie achiziționate 158 de tablete dedicate elevilor pentru desfășurarea activității școlare în scenariu on-line.

În prezent elevii folosesc soluții diferite pentru a participa la orele on-line, de la laptopuri, până la tablete și telefoane mobile, aceste device-uri fiind proprietatea copiilor. Participarea on-line la procesul educațional este îngreunată din cauza configurațiilor diferite ale device-urilor electronice, iar în familiile cu mai mulți copiii există chiar problema incapacității de participare a tuturor copiilor la activități educaționale simultan.

De asemenea, având în vedere că folosesc laptopuri, tablete sau telefoane, ce nu sunt pregătite pentru educație și nu au un soft de control al utilizării, copii nu pot fi controlați că participă activ la ore sau au alte activități. Mai mult decât atât, elevii Școlii Gimnaziale Ciugud nu au aceleași soluții de conectivitate la internet care să le asigure accesul optim la școala on-line.

În acest context se propune achiziționarea unui număr de 158 de tablete pregătite pentru educație, cu soft de control, iar fiecare elev să aibă alocată o astfel de tabletă pe care să poată încărca manualele digitale, resursele digitale folosite de profesori, dar și să poată participa la lecțiile on-line desfășurate astfel în contextul pandemiei.

De asemenea, în cadrul proiectului vor fi achiziționate 21 de laptopuri pentru fiecare cadru didactic din cadrul Scolii Gimnaziale Ciugud. Mai exact, se propune achiziționarea unui laptop pentru fiecare profesor pe care să îl folosească al predarea materiilor în regim on-line.

Totodată, 9 săli de clasă vor fi dotate cu camere web de tip conferință și tablete grafice necesare pentru desfășurarea orelor on-line.

Școala gimnazială Ciugud ar urma să funcționeze, după ieșirea din scenariul roșu, în scenariul galben cu majoritatea claselor, deoarece nu se poate asigura distanța minimă între elevi în clasă, iar în această situație este necesar un sistem de videoconferință.

Sistemul este util în condițiile în care o parte dintre elevi vor fi în clasă fizic, iar o altă parte vor participa la ore on-line, de acasă prin sistemul de videoconferință.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate