Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi facilități pentru pasageri, la Aeroportul din Cluj. Terminalul plecări, extins cu 7.200 mp până la sfârșitul anului

Publicat

Terminalul plecări și platforma de staționare a aeronavelor de la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca urmează să fie extinse. Proiectul urmează să fie finalizat până la sfârșitul anului 2023.

Contractul a fost semnat cu o asociere de firme, a anunțat Aeroportul printr-un comunicat. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2023.

Proiectul presupune extinderea terminalului plecări cu aproximativ 7.200 mp. De asemenea, platforma de staționare a aeronavelor va fi extinsă cu aproape 9.000 mp.

Noile spații vor fi dotate cu aparate de securitate de ultimă generație de tip standard C3. Urmează să fie realizate două porți de îmbarcare pentru zborurile externe și o poartă de îmbarcare pentru zborurile interne.

Suprafață mai mare dedicată procesării pasagerilor, pentru creșterea gradului de confort

În urma extinderii terminalului, aeroportul din Cluj va avea o suprafață mai mare dedicată procesării pasagerilor. Acest fapt va duce la creșterea gradului de confort.

Proiectul prin care se realizează extinderea se află în analiză la Ministerul Transporturilor în vederea finanțării. Valoarea contractului este de 225.422.225,72 lei. Aproximativ aproximativ 60% reprezintă finanțarea din fonduri europene și de la bugetul de stat.

„Investițiile care se vor face la Aeroportul Internațional Cluj ca urmare a semnării acestui contract vor asigura noi facilități pentru pasageri. Depunem toate eforturile pentru a obține finanțare din fonduri europene pentru realizarea acestui obiectiv de investiții”, a declarat Viorel Federiga, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Cluj.

„Este un proiect foarte important având în vedere că în anul 2023 vom depăși 3 milioane de pasageri și estimăm creșteri ale traficului de pasageri și pentru anii următori”, a spus David Ciceo, directorul aeroportului.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a încheiat anul 2022 cu un număr de 2.645.000 de pasageri, cu 81% mai mult față de anul 2021. Raportat la anul 2019, înainte de pandemia Covid-19, Aeroportul Internațional Cluj a recuperat 90% din traficul de pasageri, consolidându-și poziția de primul aeroport regional al țării. Pentru 2023, se estimează un trafic de 3,1 milioane de pasageri.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax