Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

META introduce noi funcții de siguranță la Facebook și Instagram. Conturile pierdute vor putea fi recuperate mai ușor

Publicat

Meta a anunțat reintroducerea tehnologiei de recunoaștere facială în aplicațiile Facebook și Instagram, la trei ani după ce a oprit utilizarea acestei tehnologii pe fondul controverselor privind confidențialitatea.

Compania va folosi recunoașterea facială pentru a detecta reclame înșelătoare care folosesc imagini cu celebrități, precum și pentru a facilita recuperarea conturilor utilizatorilor care și-au pierdut accesul, , scrie Engadget.

Noua funcție va analiza anunțurile publicitare și va compara fețele din reclame cu profilurile celebrităților de pe Facebook și Instagram. Dacă se confirmă că reclama este frauduloasă, aceasta va fi blocată automat.

O nouă opțiune de recuperare a conturilor printr-un „selfie video”

Funcția este deja testată pe un grup restrâns de persoane publice și va fi extinsă treptat în următoarele săptămâni, cu opțiunea de a renunța la acest tip de protecție.

Meta testează și o nouă opțiune de recuperare a conturilor printr-un „selfie video”, care le permite utilizatorilor să trimită un clip video ce va fi comparat cu fotografiile de profil pentru a confirma identitatea. Această funcție va fi utilă în special în cazurile de compromitere a conturilor.

Cu toate acestea, Meta a spus că datele utilizate vor fi șterse imediat după comparație și că tehnologia nu va fi pusă în aplicare în Uniunea Europeană, până la finalizarea discuțiilor cu autoritățile de reglementare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate