Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Noi funcțiuni în HARTA interactivă a municipiului Alba Iulia. Zone detaliate prin PUZ și informații referitoare la străzi

Publicat

Primăria Alba Iulia continuă procesul de transparență și informare a cetățenilor municipiului, prin introducerea de noi funcțiuni în harta interactivă. Potrivit viceprimarului Emil Popescu, de la începutul lunii octombrie, sunt disponibile publicului informații privind Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) adoptate începând cu anul 2011, urmând ca acestea să fie actualizate pe măsura adoptării lor de către Consiliul Local.

Vezi AICI harta interactivă.

„În secțiunea „Straturi tematice – Reglementări urbanistice – PUZ” pot fi consultate planurile aprobate, prin selecție direct din hartă sau din listă. La selecția zonei de studiu a unui PUZ se afișează denumirea proiectului și Hotărârea de Consiliu Local prin care a fost aprobat, cu posibilitatea consultării documentației aferente prin accesarea linkului disponibil.

Prin accesarea butonului „Info” se afișează informații despre beneficiarul documentației, Hotărârea de Consiliu Local prin care a fost aprobat, proiectantul care a executat documentația, descrierea reglementărilor urbanistice teritoriale care au fost aprobate, punctul de vedere al Serviciului de Urbanism, descrierea proiectului, dar și numărul de locuri de parcare prevăzute.

În plus, la selecția fiecărei zone detaliată prin PUZ, la secțiunea de „info” se regăsesc descrierea zonei, regimul de construire, regimul de înălțime, reglementările lotului, regimul de aliniere, retragerile față de vecinătăți, procentul maxim de ocupare a terenului, coeficientul maxim de utilizare a terenului, dar și organizarea circulației.

Totodată, în versiunea actualizată a hărții, se regăsesc informații detaliate referitoare la străzile din municipiul Alba Iulia. La accesarea acestora se pot afla următoarele informații: denumirea străzii (inclusive denumirea veche dacă este cazul), Hotărârea de Consiliu Local prin care a fost denumită, profilul reglementat, regimul juridic al străzii dar și informații despre existența rețelelor tehnico-edilitare.

Reamintim, pe aceasta cale, faptul că deși toate informațiile au posibilitatea de a fi imprimate, cu harta atașată, ele au doar caracter informativ și nu țin loc de Certificatul de Urbanism sau Autorizația de Construire și nu conferă dreptul de a executa lucrări”, a scris viceprimarul Emil Popescu, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Muntean Lidia

    vineri, 15.10.2021 at 16:57

    Str. MĂRIŞEL nu există in teren.Este proprietate privată conform:
    – contractului de vânzare-cumpărar,
    – autorizației fe contruire,
    – plan construire locuință şi împrejmuire
    – extrase CF,
    Toate aceste doc au fost depuse la Prim.
    In vederea reglementarii PUZ care a fost facut din birou si ni pe teren.
    Nu aveti drepul sa incalcati Constitutia României ( art.44)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax