Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE Noi incendii de vegetație în Alba. Pompierii intervin în Oarda de Sus și Lupșa. ATENȚIONĂRI pentru cetățeni

Publicat

Noi incendii de vegetație au izbucnit joi după-amiaza în județul Alba. Pompierii intervin în cartierul Oarda de Sus din Alba Iulia și în localitatea Lupșa din Munții Apuseni.

Potrivit ISU Alba, în momentul de față, aproape tot personalul structurilor operative este implicat în acțiunile de intervenție iar resursele disponibile pentru alte situații de urgență sunt limitate.

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în loc. Oarda de Sus.

Este vorba despre un incendiu de vegetație uscată cu posibilitate de propagare la anexe. Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

UPDATE, ora 18:40 – Potrivit ISU Alba, până la ajungerea forțelor de intervenție incendiul a fost lichidat de către cetățeni. Au ars aprox. 30 mp vegetație uscată.

De asemenea, Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Lupșa intervin pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Lupșa.

Este vorba despre un incendiu de vegetație uscată cu pericol de propagare la adaposturi de animale. Pompierii intevin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

UPDATE, ora 18:50 – Potrivit ISU Alba, până la momentul de fața, au ars aprox. 6 ha vegetație uscată. Nu mai există pericol de propagare la adăposturile de animale.

Forțele de intervenție încă lucrează la stingerea acestuia.

ISU Alba: Stop incendiilor de vegetație uscată! Renunțați la curățarea terenurilor prin incendiere!

Potrivit ISU Alba, incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol culturile agricole din apropiere, locuințele și chiar viețile oamenilor. De asemenea, fumul generat de aceste incendii poate afecta grav traficul rutier.

În ultimele două zile, echipajele operative ale ISU Alba au intervenit pentru stingerea a peste 20 incendii de vegetație uscată, litieră și resturi menajere, în care au ars peste 50 ha de vegetație uscată și 3 ha de litieră.

ISU Alba atrage atenția că aceste intervenții presupun din partea subunităților de pompieri, un consum sporit de resurse, atât umane cât și materiale!

În ultimele 48 de ore pe raza județului Alba, din cauza incendiilor de vegetație, au fost afectate:

  • aprox. 40 ha. teren;
  • două anexe gospodărești;
  • 400 de ovine aflate într-un saivan;
  • aprox. 3 ha. litieră de pădure.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax