Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi investiții din fonduri europene în comuna Lupșa. Locuințe nZeb pentru tineri și pistă de biciclete

Publicat

Patru noi proiecte de finanțare prin PNRR au fost semnate joi, de către primarul comunei Lupșa, Radu Penciu, la Ministerul Dezvoltării.

În valoare de aproape 500.000 de euro, acestea vizează renovarea unor clădiri locale, construirea unor locuințe nZeb (clădiri cu o performanță energetică foarte ridicată) pentru tineri / locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ în satele Mușca și Lupșa și amenajarea unei piste de biciclete între Valea Lupșii și Muncel (Baia de Arieș).

„Astăzi, am semnat, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din București, patru noi proiecte de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectele au o valoare totală de aproape jumătate de milion de euro și presupun investiții pentru renovarea moderată a unor clădiri de importanță locală (fostul atelier scolar de lângă terenul sintetic), construirea unor locuințe nZeb plus pentru tineri / locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ care vor fi amplasate în satele Mușca și Lupșa și amenajarea unei piste de biciclete, care să stimuleze dezvoltarea turismului în zonă, care va lega satul Valea Lupsii de orașul Baia de Arieș, satul Muncel.

Reamintim că Lupșa este totodată printre primele comune din țară care a semnat contratul de finanțare pentru construirea unui centru de colectare deșeuri prin aport voluntar. Valoare proiectului este de 900.000 de euro, iar banii vor fi alocați tot prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul prevede crearea unui centru integrat, care va permite colectarea pentru, deșeuri textile, deșeuri electrice si electronice mici, obiecte de uz casnic mari, lemn/mobilier, anvelope uzate, deșeuri de grădină și deșeuri construcții diverse / moloz din construcții (fără deșeuri menajere)”, a transmis primarul Radu Penciu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax