Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Noi măsuri de ajutor pentru români, după valul de scumpiri. Ministrul Muncii, anunț despre creșterea pensiilor din ianuarie 2023

Publicat

Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că este în pregătire un nou pachet de măsuri de ajutor social pentru români, după valul de scumpiri. Acestea nu vor fi doar pentru categoriile defavorizate, cum sunt pensionarii cu venituri mici.

De asemenea, mai spune că Guvernul ia în calcul ca anumite pensii să nu mai fie impozitate cu 10%, măsură care ar putea fi luată în ianuarie.

Nou pachet de măsuri de ajutor social

”Trebuie să căutăm soluții să extindem aceste măsuri, nu doar la categoriile vulnerabile, pentru că toți cetățenii au fost afectați de aceste scumpiri. Puterea de cumpărare a fost afectată.

Lucrăm la un nou pachet de măsuri. Îmi cer scuze cetățenilor – nu suntem în posibilitate de a anunța ceea ce vom implementa. Lucrăm la rectificarea bugetară. Identificăm soluții pentru a crea măsuri echilibrate între pachetul social și cel economic.

Discutăm și cu premierul României, noi suntem parte a coaliției și avem discuții repetate.

Nu vrem să dezamăgim. Când vom decide, vom anunța ceea ce se va implementa”, a declarat Marius Budăi, la Romania TV.

Unele pensii ar putea crește cu 50 lei din ianuarie 2023

Ministrul a mai spus că Guvernul ia în calcul ca anumite pensii să nu mai fie impozitate cu 10%, măsură care ar putea fi luată în ianuarie.

”Până acum nu plătea impozit până la 2.000 de lei. Eu vă spun că noi suntem acum în analiză, oricare va fi pragul, deci este vorba de diferență. Să mergem pe exemplu dumneavoastră.

Este vorba de diferența de 500 de lei care era impozitată. Nu se impozitau cei 2.000 de lei și se impozita doar diferența de după 2.000 de lei.  Deci ar fi o creştere cu 50 de lei.

Nu vreau să arunc acum niciun prag în discuţie, pentru că nu avem nimic final şi atunci nu vrem să dăm speranţe oamenilor. Ceea ce pot să vă spun foarte clar este că luăm în calcul orice variantă care poate să vină, să fie bună şi să vină în sprijinul cetăţenilor, dar nici să nu dezechilibrăm economia”, a spus Budăi la Antena3.

De exemplu, în cazul unui pensionar care primește 3.000 de lei, dacă nu se va mai impozita diferenţa de la 2.000 de lei până la 3.000 de lei, înseamnă că ar putea să aibă o creştere a pensiei de 100 de lei, deoarece impozitul pe venit este de 10%.

„Dacă ne luăm după aceste exemplu, da, însă nu vreau să arunc eu, în comunicarea publică a ţării astfel de praguri, pentru că nu este luată nicio decizie, nici la Ministerul Muncii, nici la Ministerul de Finanţe şi nici în coaliţie, şi atunci vom anunţa care sunt măsurile pe care le implementăm, fie acum din toamnă, fie odată cu implementarea bugetului pe anul 2023.

Este foarte greu să modifici fiscal, în timpul anului, când mai ai o construcţie bugetară. Cred că va fi de la 1 ianuarie acestă măsură cu ridicarea pragului, dar o discutăm în coaliţie şi luăm decizia acolo. Vedem ce alte măsuri trebuie să implementăm în continuare”, a precizat ministrul Muncii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 01.08.2022 at 21:50

    Aşteptăm cu nerăbdare copy-paste, de la un parlamentar de Alba.

  2. Kopandi Constantin

    sâmbătă, 06.08.2022 at 18:03

    Nu merge ca pana la un prag sa nu se impoziteze. De ex.: nu se impozitează pana la 3.000 inclusiv. Atunci cine are 3.001 va fi sensibil sub cel cu 3.000 neimpozitati. Toată lumea trebuie sa contribuie la buget cu un anumit impozit. Care impozit sa fie micșorat după posibilități…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax