Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi măsuri luate de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, pentru reducerea tarifelor RCA. Contribuţii reduse pentru asigurători

Publicat

accident rca

accident rcaAutoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că a elaborat un proiect prin care urmărește să scadă mai multe taxe și contribuții pe care le achită companiile de asigurare, o măsură menită să impulsioneze pentru scăderea tarifelor la RCA.

Consiliul Autorităţii a aprobat un proiect prin care sunt reduse contribuţiile societăţilor de asigurare cu 10%, potrivit unui comunicat al instituţiei.

“Se aprobă proiectul de modificare a Regulamentului nr. 16/2014 privind veniturile Autorităţii de Supraveghere Financiară care prevede în principal (…) reducerea în continuare a contribuţiilor societăţilor de asigurare pentru poliţele RCA cu 10%. Proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro pentru consultare publica, timp de 10 zile”, se arată în comunicat.

ASF a anuntat inca de la finalul anului trecut că va reduce în acest an, de la 1% la 0,8%, cota aplicata primelor brute încasate pe RCA şi utilizată pentru administrarea şi înţretinerea bazei de date CEDAM (utilizată şi ca suport pentru funcţionarea sistemului bonus-malus).

Reamintim că anul trecut, instituţia a majorat contributia companiilor de asigurări care vând RCA la Fondul de protecţie a victimelor străzii (FPVS), de la 1% la 2% pentru asigurarea resurselor necesare protecţiei persoanelor pagubite prin accidente produse de vehicule neasigurate.

surse: realitatea.net, capital.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax