Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi medalii de aur, obținute de sportivi din Alba Iulia, la Campionatele naționale de orientare în alergare

Publicat

Sportivi din Alba Iulia au câștigat două medalii de aur în probele ștafetă și lungă distanță ale Campionatelor Naționale de Orientare în Alergare. Acestea s-au derulat în zonele din apropierea municipiului Cluj-Napoca, în perioada 31 august – 3 septembrie.

În prima probă, cea de ștafetă, care este și cea mai disputată și spectaculoasă dintre probe, CS Unirea Alba Iulia a reușit să se impună prin efortul colectiv.

Echipa, formată din Radu Milea, Tamas Bogya și Ionuț Zincă (în ordinea schimburilor de ștafetă), a reușit să încheie cursa cu timpul de 109 minute și 42 de secunde.

Această performanță le-a adus titlul de campioni naționali și a demonstrat abilitățile lor excepționale în orientare și alergare.

Podiumul a fost completat de echipele CSU Craiova (timp 112 minute și 11 secunde) și CS TranSilva Cluj (timp 116 minute și 46 secunde).

Rezultatele de la proba de lungă distanță

Proba de lungă distanță a adus un nou titlu de campion național pentru Ionuț Zincă și CS Unirea Alba Iulia. Acesta a reușit să termine cursa primul, cu timpul de 81 minute și 39 secunde, fiind urmat de către Alexandru Blejdea – CSU Craiova (timp 82 minute și 50 secunde) respectiv Peter Divin – CS Ady Liceum Oradea (timp 84 minute și 15 secunde).

Din păcate, la această probă, Tamas Bogya a fost nevoit să abandoneze pe fondul unor probleme medicale.

Bronz la proba de medie distanță

În proba de medie distanță Ionuț Zincă a reușit să urce pe treapta a treia a podiumului, intrând în posesia medaliei de bronz. Tamas Bogya a terminat imediat, în urma sa, pe locul 4. În proba de sprint Ionuț Zincă s-a clasat pe locul 6.

Astfel, în total, la Campionatele Naționale de Orientare în Alergare, au fost decernate medalii și titluri de campioni în patru probe, respectiv ștafetă, medie distanță, lungă distanță și sprint.

Performanță și la campionatele sud-est europene

În urmă cu o săptămână, Tamas Bogya a reușit performanțe la Campionatele Europei de Sud Est, competiție desfășurată în Bosnia și Herțegovina. Acesta a făcut parte din lotul național de seniori al României și a reușit să cucerească o valoroasă medalie de argint în proba de ștafetă.

”Per ansamblu sunt rezultate mulțumitoare până în prezent. Mai avem o singură competiție majoră în acest an, la final de septembrie  și anume Campionatele Naționale de Noapte, apoi vom trage și concluziile finale”, a declarat Marius Anghel, responsabilul secției de Orientare din cadrul CS Unirea Alba Iulia.

”Performanțele obținute de CS Unirea Alba Iulia la Campionatele Naționale de Orientare în Alergare sunt cu adevărat foarte bune. Echipa a demonstrat calitatea pregătirii și a spiritului de echipă, câștigând două medalii de aur în probele ștafetă și lungă distanță. Felicitări echipei pentru aceste performanțe și mult succes în competițiile viitoare!”, a spus Daniela Moșneag, director CS Unirea Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax