Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi nemulţumiri în rândul poliţiştilor. Nu mai primesc un spor lunar de 700 de lei

Publicat

Poliţiştii din ţară sunt la un pas de noi proteste, după ce nu li se mai acordă un spor pe care îl primeau când erau chemaţi de acasă la serviciu. Este vorba despre un stimulent de până la 700 de lei pe lună, pentru intervenţii de la domiciliu.

„De la 1 ianuarie oamenii nu mai sunt plătiţi pentru intervenţia la domiciliu. Programarea, întocmirea unui orar pentru acest tip de intervenţii de către conducerile inspectoratelor constituie un abuz. Ne-au luat dreptul de a încasa acele sume, nu mai există nici obligaţia noastră”, spune preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne (SNPPC), Dumitru Coarnă, citat de Adevărul.ro.

Potrivit sursei citate, sindicatul pe care îl conduce a început să strângă documente şi a avut o serie de întâlniri pentru rezolvarea situaţiei, fără prea mare succes, însă, până acum. „Se emit în continuare documente cu programările pentru acest serviciu. Luna viitoare, dacă nu se rezolvă problema, vom depune plângere la Parchet. Dacă ar exista dorinţă, problema s-ar putea rezolva simplu cu plata pentru munca suplimentară, dar nu mai mult de 8 ore săptămânal”, precizează Coarnă.

Preşedintele sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, susţine că a transmis adrese, inclusiv la inspectoratele judeţene, prin care “informăm oamenii că acest tip de serviciu este ilegal conform legislaţiei europene”.

Sindicalistul susţine că “problema se poate rezolva prin două metode. În primul rând, în zonele mai aglomerate în evenimente se poate organiza serviciul în schimburi. Apoi, în zonele mai liniştite din punct de vedere infracţional sau al evenimentelor, oamenii ar putea fi chemaţi de acasă cu condiţia să le fie plătite ore suplimentare”.

Până la 1 ianuarie 2018, poliţiştii care asigurau intervenţii în afara orelor de program erau plătiţi cu până la 700 de lei pe lună. Sporul a fost tăiat din acest an.

sursă: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax