Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi opțiuni la Whatsapp. Expirarea grupurilor de discuții și dezactivarea apelurilor de la numere necunoscute

Publicat

Noi opțiuni pentru utilizatori sunt pregătite de WhatsApp. Va fi introdusă posibilitatea de a fi șterse grupuri de discuții inactive și vor fi dezactivate automat apelurile primite de la numere necunoscute.

Conform WabetaInfo, această ultimă opţiune se află în curs de dezvoltare pentru versiunea Android.

Funcţia are ca scop reducerea la minim a întreruperilor, putând preveni apelurile spam, precum şi apelurile publicitare, cu mult înainte ca acestea să devină un scenariu obişnuit pentru utilizatori.

Funcţia va fi identificată printr-un meniu suplimentar în setările WhatsApp şi, dacă este activată, va dezactiva sunetul tuturor apelurilor de la numere necunoscute, respectiv cele care nu se află în agenda utilizatorului, potrivit Mediafax.

Apelurile nu vor fi blocate, ci doar reduse la tăcere. Acest lucru înseamnă că numerele apelante vor apărea în continuare în lista de „apeluri”, care poate fi găsită în bara de sus a aplicaţiei, alături de Chat şi Status.

Buletin informativ

De asemenea, WhatsApp lucrează la un instrument de „buletin informativ”, care ar permite abonaţilor să primească actualizări de la persoane şi grupuri, cum ar fi administraţiile locale, echipe sportive şi alte organizaţii.

Funcţia ar permite ca informaţia să ajungă cu uşurinţă la un număr nelimitat de utilizatori şi, prin urmare, nu ar trebui să fie protejată de criptarea end-to-end.

Numărul de telefon al utilizatorilor care se abonează la un buletin informativ va fi ascuns din motive de confidenţialitate.

Expiring Groups

Prin această funcționalitate, utilizatorul va fi notificat în cazul în care pe grupurile în care este inclus nu mai este vreo activitate. Opțiunea este utilă mai ales că sunt multe grupuri de discuții create de persoane cu diferite ocazii (concedii, zile de naștere), ce nu mai generează discuții, potrivit wall-street.ro.

Utilizatorul care a creat grupul va putea seta o dată la care să fie șters. Funcția este, deocamdată, în teste.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax