Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Noi parcuri și zone verzi la Alba Iulia. Proiect pentru un parc de 9 hectare, în zona de Nord a municipiului

Publicat

Noi parcuri și zone verzi la Alba Iulia. Proiect pentru un parc de 9 hectare, în zona de Nord a municipiului. Autoritățile locale au în plan realizarea a două noi parcuri mari în municipiul Alba Iulia.

Este vorba despre un parc de 2,8 hectare la Schit și un nou parc în zona de Nord a municipiului, lângă cartierul Orizont. 

„Suntem sub acea normă a Uniunii Europene de 26 mp de verde pe cap de locuitor, noi suntem undeva la 15. Deci mai avem încă de muncă. Eu zic ca vom obține finanțări, la unul e deja obținută, la celălalt depunem proiectul acum.

Sunt două parcuri mari. E cel de la Schit, din zona vechiului ștrand, care are cam 2,8 hectare.

Un parc nou, cu iaz, cu aparate de fitness în aer liber, ceea ce își doresc demult cetățenii”, a spus primarul Gabriel Pleșa pentru Alba24, la ediția electorală a emisiunii Testul de Sinceritate.

Noi parcuri și zone verzi la Alba Iulia. Proiect pentru Parcul de Nord al municipiului Alba Iulia

„Avem un plan extrem de ambițios. Noi îl numim Parcul de Nord.

Mai exact, este acea zonă mlăștinoasă în care nu se poate construi. Este strada Albac – Gârda, merge spre Orizont și spre noua bază sportivă și înainte, în dreapta, este acea zonă mlăștinoasă, e vorba acolo de 9 hectare. (…)

Acolo va fi un parc, cu niște baze sportive în aer liber. Acesta e un proiect foarte ambițios, sperăm să găsim finanțare pentru așa ceva. Doar că acolo sunt multe proprietăți private care vor trebui expropriate în interes public”, a mai precizat primarul Gabriel Pleșa.

Lucrări de întreținere pe zonele verzi existente și noi parcuri mici

Potrivit lui Gabriel Pleșa, autoritățile locale vor continua lucrările în parcurile existente.

De asemenea, vor fi amenajate noi zone verzi. Acesta a dat ca exemplu terenul din zona intersecției dintre străzile Olteniei și Ion Arion.

„În spate la SRI, acea zonă care era total insalubră, pe care în sfârșit am primito în proprietate. Am fost mult timp în litigiu cu biserica Romano-Catolică. Acolo vom face locuri de parcare, parc, loc de joacă ăentru copii. S-a escavat, se aduce pământ fertil și tot ce trebuie.

Întradevăr sunt niște scuaruri de verdeață, dar eu am zis că trebuie toate aranjate și toate refăcute, pentru că sunt care nu arată bine, sunt arbori care trebuie înlocuiți.

Dezideratul este clar să putem ajunge măcar la peste 20 mp/cap de locuitor, asta în următorii ani”, a mai spus Gabriel Pleșa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Xyz

    duminică, 26.05.2024 at 10:52

    in realitate, avem sub 6 mp/spatii verzi/cap de locuitor. In vremea comunistilor in special anii 80 s-au construit blocuri foarte apropiate si fara spatii verzi intre ele. Apoi a venit sinistra vreme a lui Hava care a betonat/pavat tot ce a putut…a defrisat parcul Custozza si a pavat in exces cetatea. Apoi in vremea Hava+Plesa s-au sat autorizatii de constructie pentru blocuri sau alte „betonalizari” pe toate peticele de spatii verzi posibile. Prostie si ticalosenie

  2. facsimil

    duminică, 26.05.2024 at 11:19

    ar fi foarte frumos.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax