Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi premii aduse de cursanţii Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”

Publicat

Luna martie a fost bogată în premii pentru cursanţii Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. După ce în prima parte a lunii cursanţii claselor de Fotografie şi Pian au avut rezultate extraordinare în concursuri naţionale, alţi tineri au adus recent premii în judeţul Alba la muzică populară şi pian.

Tinerii pianişti, cursanţi ai clasei de Pian coordonată de profesorul Oana Cîrstea, au obţinut două premii la Festivalul de Muzică Clasică „Dell’ Arte” desfăşurat la Târgu Mureş. Alexandru Suciu a obţinut premiul special al juriului, iar Felix Constantinescu menţiune.

Cu două premii importante s-au întors recent de la Festivalul Naţional de Muzică Populară „Meleaguri brâncuşiene” de la Polovragi (judeţul Gorj) doi tineri interpreţi de muzică populară. Cristina Daniela Tudor a obţinut premiul II, iar Cătălin Rus menţiune, ambii fiind elevi la Clasa de Muzică Vocală Tradiţională coordonaţi şi pregătiţi de îndrăgita interpretă Leontina Fărcaş.

„Aceste premii obţinute de cursanţii noştri nu pot decât să ne bucure şi să ne demonstreze calitatea Şcolii de Arte şi Meşteşuguri a Centrului de Cultură Augustin Bena Alba care este recunoscută la nivel naţional. Rezultatele sunt munca cursanţilor şi a profesorilor care pun pasiune, suflet şi dedicare în tot ceea ce fac şi pentru asta îi felicit”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Şcoala de Arte şi Meşteşuguri a fost înfiinţată în 1969, iar din 2007 funcţionează ca Serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, coordonat de prof. Marinela Popa. Şcoala vine în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă şi se vrea a fi o pepinieră de specialişti pentru serviciile artistice din instituţie, din judeţ şi chiar de pe plan naţional şi internaţional. Printre disciplinele din cadrul şcolii amintim: Canto – muzică uşoară, Muzică vocală tradiţională, Pictură, Design ambiental, Design vestimentar, Instrumente de suflet, Pian, Chitară, Artă fotografică şi video, Actorie, Muzică de fanfară, Dansuri populare, Dansuri moderne, Dansuri de societate, Arta lemnului, Ţesături tradiţionale, Muzică religioasă sau Pictură religioasă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax