Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Noi programe de finanțare pentru firme în 2022: credite cu garanții de stat în agricultură, construcții, producție și inovare

Publicat

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a anunțat lansarea în dezbatere publică a patru noi programe de garantare cu garanții de stat. Acestea vor fi implementate în anul 2022.

Sprijinul este destinat investițiilor în agricultură, în construcții, în digitalizare și inovare, precum și în dezvoltarea producției.

Programul Rural Invest

Acest program va avea ca obiective refinanțarea creditelor fermierilor și agricultorilor, achiziția de terenuri agricole, retehnologizare și automatizare, securitate energetică.

În cadrul programului se vor acorda garanții guvernamentale de până la 90% din valoarea finanțărilor IMM-urilor care își localizează producția în mediul rural și urban mic. Potrivit FNGCIMM, se încearcă astfel încurajarea dezvoltării afacerilor în aceste zone.

Vezi și IMM INVEST 2022: A fost publicat GHIDUL programului. Cum se pot obține credite cu dobândă subvenționată și garanții de stat

Beneficiarii eligibili vor fi IMM-urile, inclusiv start-upuri, PFA, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, întreprinzătorii debutanţi în afaceri, care își desfășoară activitatea în domeniul producției, formele de organizare a profesiilor liberale.

Programul Garant Construct

Va fi destinat susținerii proiectelor de investiții pentru IMM-urile din sectorul construcții, precum și proiectelor de investiții de scara mică pentru Unități Administrativ Teritoriale.

Vor fi acordate garanții guvernamentale de până la 90% din valoarea finanțărilor, IMM-urilor din sectorul construcțiilor pentru asigurarea lichidităților și finanțarea investițiilor. Sprijinul este preponderent pentru firmele implicate în proiecte privind îmbunătățirea eficienței energetice, investiții în domeniul energiei verzi și aliniere la obiectivele de mediu.

Activitățile propuse spre finanțare vor susține achiziția de echipamente și utilaje, construcția, achiziția, amenajarea de hale, inclusiv pentru demararea de activități noi în sectorul construcții, achiziția de echipamente, softuri, consultanță pentru transformarea digitală a IMMurilor,

precum și pentru capital de lucru pentru firmele care derulează contracte în sectorul construcții.

Programul Innovation

Va sprijini proiecte care valorifică invențiile și inovațiile. Vor fi sustinute activitatile de export, brevetele de inovare privind produse, strategii, mediu, digitalizare și cofinanțarea investițiilor strategice.

Programul IMM Prod

Va acorda garanții guvernamentale de până la 90% din valoarea finanțărilor solicitate pentru asigurarea lichidităților și finanțarea investițiilor de către IMM-uri, inclusiv start-upuri, din zona urbană, pentru:

  • stimularea producției autohtone
  • creșterea capacității de producție
  • reconversia de la intermediere la producție
  • digitalizarea activității
  • alinierea la obiectivele de mediu.

Beneficiarii eligibili vor fi IMM-uri din sectorul de producție, inclusiv start-upuri, IMM-uri care își diversifică activitatea într-un sector productiv, PFA, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale care își desfășoară activitatea sau optează pentru reconversia activității către producție, formele de organizare a profesiilor liberale care pot desfășura activități productive, conform legii, din zona urbană.

Vor fi finațante activități precum achiziția de echipamente și utilaje, construcția, achiziția, sau amenajarea de hale, achiziția de echipamente, softuri, consultanță pentru transformarea digitală a IMMurilor.

sursă: Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM/ Facebook

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax