Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi proteste la Alba Iulia. Manifestanţii au defilat prin oraş. S-au făcut înscrieri pentru cei care doresc să plece la Bucureşti

Publicat

Albaiulienii nu renunţă la proteste. Miercuri, în jurul orei 16.00, un grup de aproximativ 20 de oameni s-au strâns la Monumentul Revoluţiei, pe Bd. Transilvaniei din cartierul Cetate. Aceştia şi-au exprimat în continuare nemulţumirile şi au cerut demisia Guvernului şi a preşedintelui Băsescu.

O nouă zi, noi proteste şi sloganuri din ce în ce mai inventive din partea manifestanţilor. Aceştia au scandat „La Palatul Cotroceni cântă cucuveaua”, „Jucătorul este dictatorul” şi „Azi Băsescu şi cu Boc trebuie să facă poc”.

Oamenii s-au adunat din nou în jurul Monumentului Revoluţiei, la ora 16.30 grupul fiind format din aproximativ 20 de persoane.

S-au făcut înscrieri pentru cei care doresc să plece la Bucureşti, pentru a participa la miting. Anunţul a fost făcut de membrii PNL Alba, prezenţi la manifestaţie. Aceştia vor asigura transportul gratuit până în Capitală. Plecarea este programată pentru joi dimineaţă, la ora 6.30, din faţa Staţiei de carburanţi OMV.

UPDATE Ora, 16.51: Grupul de protestatari se îndreaptă înspre Staţia OMV şi intenţionează să ajungă până la Cantina „Ardealul”. La final, aceştia se vor întoarce la OMV pentru a stabili ultimele detalii ale plecării de joi. La această oră, s-au strâns aproximativ 40 de persoane.

UPDATE, Ora 17.03: Manifestanţii au ajuns în zona pieţei din Cetate. S-au strâns aproximativ 70 de persoane. Oamenii strigă „Veniţi cu noi, ca în 22!”, „Jos Băsescu!” şi „Alba-i Ţara Moţilor, nu e tagma hoţilor!”.

UPDATE, Ora 17.14: Protestatarii au ajuns la stadion şi continuă să scandeze „Jos Băsescu!”. Se pare însă că nu toţi albaiulienii sunt de acord cu astfel de manifestaţii. Un cetăţean deranjat de gălăgie a strigat acestora, gonindu-i acasă. Până la această oră, nu s-au mai strâns şi alţi „adepţi”. Se pare că, cu fiecare zi care trece, numărul protestatarilor scade. Nici liderii liberali din Alba nu au mai fost văzuţi, astăzi, la manifestaţii.

UPDATE, Ora 17.35: Grupul de manifestanţi a ajuns în zona căminelor studenţeşti, unde tinerii au ieşit pe balcoane. Aceştia sunt îndemnaţi să se alăture protestatarilor.

UPDATE, Ora 17.45: Oamenii sunt în zona Cantinei „Ardealul” şi a sensului giratoriu din cartierul Ampoi. Scandează în continuare lozinci antiguvernamentale şi împotriva preşedintelui Băsescu. Au rămas aproximativ 50 de manifestanţi.

UPDATE, Ora 17.50: Protestul s-a încheiat, iar participanţii se îndreaptă spre domicilii. Aceştia intenţionează să continue marşul şi joi, de la ora 16.00. Manifestarea a fost monitorizată de echipaje de aproximativ 10 jandarmi, iar poliţiştii au asigurat dirijarea traficului rutier, la traversarea arterelor.

Prefectura Alba Iulia cere manifestanţilor să îşi asume aceste acţiuni, în caz contrar vor fi sancţionaţi

„Instituţia Prefectului face apel la cei care, folosind reţelele de socializare sau alte mijloace, convoacă cetăţenii la manifestări publice în diferite zone ale judeţului Alba, să îşi asume aceste acţiuni şi să realizeze demersurile legale de autorizare. Aceste persoane, a căror identitate este cunoscută, întrunesc elementele de iniţiere/organizare a unei manifestări publice neautorizate şi vor fi sancţionate ca atare. În final, reafirmăm dreptul liber al celor care doresc să manifesteze public în condiţiile legii“, se afirmă în comunicatul Prefecturii.

Protestele organizate duminică şi marţi nu au fost autorizate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Andrei

    miercuri, 18.01.2012 at 16:33

    20 de oameni : Albani, Roman, Buglea si inca 17 🙂

    Duminica cativa peste o suta… Cred ca USL trebuie sa puna piciorul in prag si sa scoata zaharul, faina si gadgeturile ca altfel merg autobuzele goale spre Bucuresti.

  2. eu

    miercuri, 18.01.2012 at 17:21

    Niki esti penibil

  3. eu romanul

    miercuri, 18.01.2012 at 17:42

    penibili sunteti voi portocalilor , nu va da-ti seama unde ati adus tara asta???
    NE-AM SATURAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • eu

      miercuri, 18.01.2012 at 17:49

      da ca sunteti flamanzi rau ,vreti iar la furat

  4. albaiulian

    miercuri, 18.01.2012 at 17:46

    PNL scoateti sacosele cu sageata liberala, sorturile si ceva ulei si zahar ca altfel nu umpleti nicio Dacie pentru miting!

  5. un simplu cetatean

    miercuri, 18.01.2012 at 18:44

    Prefer sa ies sa protestez joi singur decat sa ma alatur ***** din Usl !

  6. tempera

    miercuri, 18.01.2012 at 22:42

    toti ******* si ******** orasului, lucrurile slabe, incluzandu-i si pe uselei in categoria asta.Si semianalfabeti! Probabil ca Florin Roman a profitat si i-a pus sa semneze ( in fine, sa faca o cruciulita) si pentru Alba Iulia Capitala Culturala Europeana 2020. Totusi mare noroc are orasul asta ca majoritatea locuitorilor sunt oameni asezati care nu pot fi chiar asa de usor manipulati cum si-ar dori sau probabil isi imagineaza smecherasii galbeni, dovada ca si-au vazut fiecare de treburile lor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax