Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Noi reglementări pentru elevi și studenți la transportul pe calea ferată. Modificări la acordarea călătoriilor gratuite

Publicat

Modalitatea de acordare  a călătoriilor gratuite sau subvenționate pentru elevi și studenți pe calea ferată se schimbă din cauza unor condiții impuse de pandemie, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern publicat de Ministerul Transporturilor.

Potrivit portalului legislativ legestart.ro noile prevederi vizează  mai multe aspecte legate de condiționarea emiterii biletelor, abrogarea unor condiții obligatorii pentru elevii cu probleme sociale și aspecte ce țin de valabilitatea biletelor pentru studenți.

Noile prevederi sunt următoarele și sunt în consultare publică până în 12 octombrie pe siteul ministerului.

-Eliminarea condiționării de emitere a legitimațiilor de călătorie on-line prin încheierea unui Protocol între operatorii de transport și implementarea unui mod de lucru simplificat de validare/confirmare a calității de student în vederea achiziționării legitimațiilor de călătorie on-line și prin automate de vânzare.

-Posibilitatea acordării abonamentelor/biletelor cu viza de valabilitate veche, pe o perioadă de 30 de zile de la începutul anului școlar.

Pentru studenți, mai puțin cei din anii terminali, s-a prevăzut data de 15 octombrie, având în vedere faptul că majoritatea unităților de învățământ universitar încep anul universitar în jurul datei de 1 octombrie.

Pentru ca elevii și studenții care au finalizat cursurile ultimului an să poată fi identificați la casele de bilete ale operatorului de transport, unitățile de învățământ vor înscrie ”an terminal” în dreptul vizei de valabilitate pentru anul școlar/universitar în curs.

-Abrogarea prevederilor referitoare la elevii orfani, elevi cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială.

-Eliminarea prevederilor care fac trimitere la transportul studenților în baza adeverinței de student, prevederi care erau valabile pentru modul de efectuare al călătoriilor anterior anului școlar 2017/2018.

-Proiectul mai stabilește că în cazul studenților străini care nu au CNP pe actul de identitate sau pe pașaport, unitatea de învățământ să completeze pe legitimația student pentru reducere/gratuitate la transport, seria și numărul pașaportului.

De asemenea, pentru studenți, la transportul pe calea ferată, având în vedere faptul că pe legitimația de student cu reducere/gratuitate la transport există și fotografia studenților, cât și CNP, respectiv serie și număr pașaport, se prevede eliminarea prezentării actului de identitate la emiterea legitimațiilor de călătorie gratuite, cât și la verificarea în tren.

Textul documentului publicat pe siteul ministerului:

Proiect de modif septembrie V2 CFR CALATORI

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax