Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi reguli de călătorie pentru românii care vor să își petreacă vacanța de vară în Cipru. Copiii nu mai au nevoie de test PCR

Publicat

Românii care călătoresc în Cipru şi nu au un certificat de vaccinare antiCovid trebuie să prezinte începând din 27 mai 2021 rezultatul negativ al unui test PCR, făcut cu maximum 72 de ore înainte de călătorie.

Totodată, copiii de până la 12 ani sunt exceptaţi de la obligaţia de a fi testaţi, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

De asemenea, membrii de familie ai cetăţenilor ciprioţi (soţ/soţie de naţionalitate străină, copiii minori şi părinţii acestora) şi cetăţenii străini cu rezidenţă în Republica Cipru pot intra pe teritoriul cipriot fără a prezenta un test cu rezultat negativ.

Trebuie însă să efectueze un test la sosire şi să respecte măsura autoizolării până la primirea rezultatului.

Citește și Ghid de vacanță, iunie 2021: Condiții de călătorie și restricții în țările preferate de români pentru concediul din această vară

MAE reaminteşte că, din 10 mai, toate persoanele care deţin un certificat de vaccinare antiCovid, care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare, eliberat de autorităţile competente ale altor state, sunt exceptate de la obligaţia de a prezenta un test Covid.

Documentul care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie redactat în limba engleză. Informații suplimentare pot fi consultate pe pagina de internet: Cyprus Flight Pass – Vaccinated Passengers.

De asemenea, MAE arată că toate persoanele care intră în Cipru trebuie să prezinte o autorizaţie de călătorie, completată cu 24 de ore înaintea deplasării.

Autorizația se obține prin intermediul portalului Cyprus Flight Pass – Application Process.

Documentele care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 sau efectuarea testului pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 trebuie prezentate autorităţilor cipriote, la sosire.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax