Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Noi reguli la utilizarea VOUCHERELOR de VACANȚĂ pentru bugetari. Ce obligații au firmele care acceptă tichetele

Publicat

Guvernul a publicat în Monitorul Oficial noile reguli de utilizarea a voucherelor de vacanță pentru bugetari.

Acestea se vor acorda pentru o perioadă de încă cinci ani, din anul 2022 până în 2026. Tichetele de vacanță vor fi doar în format electronic. Noile reguli se referă la firmele care acceptă voucherele de vacanță.

Acestea nu trebuie să înregistreze obligații fiscale restante la bugetul general consolidat de natura celor administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală, mai vechi de 90 de zile, se arată în OUG publicată în Monitorul oficial.

De asemenea, sunt obligate, începând cu data de 1 aprilie 2022, să transmită în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura facturile emise titularilor voucherelor.

Facturile transmise în sistemul național privind factura electronică trebuie să fie într-un format electronic structurat de tip XML.

Constituie contravenție și se sancționează cu 2 până la 5 puncte-amendă nerespectarea de către unitatea afiliată a prevederilor.

Constituie contravenție și se sancționează cu diferite puncte de amendă acceptarea de către unitatea afiliată de vouchere de vacanță de la alte persoane decât titularul voucherului de vacanță (7 puncte), achiziționarea de servicii care nu îndeplinesc condițiile pachetului minim de servicii (14 puncte – amendă și retragerea certificatului de clasificare) etc. În aceste cazuri, amenzile nu vor mai fi date de către Autoritatea Națională pentru Turism, ci de Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

Voucherele de vacanță aferente anilor 2022 – 2026 se emit doar pe suport electronic.

Perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță emise în perioada 1 ianuarie 2019—31 decembrie 2020, indiferent de suport, se prelungește până la data de 30 iunie 2022.

Bugetarii vor primi vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei/salariat.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax