Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi reguli pentru comercianți din 14 iunie: sunt obligați să informeze despre alergenii din produsele alimentare neambalate

Publicat

Începând din 14 iulie 2021 produsele alimentare nepreambalate puse la vânzare trebuie să fie însoțite, la vânzare, în mod obligatoriu, de informații privind prezența substanțelor sau a  produselor care pot cauza alergii sau intoleranță.

Furnizarea de informaţii privind prezenţa unor substanţe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranţă la produsele alimentare neambalate este prevăzută într-un ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), publicat în Monitorul Oficial, a anunţat luni autoritatea de protecţie a consumatorilor.

Pe data de 14 iunie 2021, a fost publicat în Monitorul Oficial al României Ordinul Președintelui ANPC nr. 163 din 03.06.2021 pentru furnizarea de informații privind prezența unor substanțe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranță la produsele alimentare neambalate.

Ordinul prevede ca, începând din această dată, produsele alimentare nepreambalate  să fie însoțite, la vânzare, în mod obligatoriu, de informații privind prezența substanțelor sau a  produselor care pot cauza alergii sau intoleranță.

Astfel, informațiile trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanță, înaintea achiziționării acestora.

De asemenea, informațiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice.

Nu în ultimul rând, ordinul arată că, pentru produsele alimentare nepreambalate oferite spre vânzare prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanță, informațiile privind substanțele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranță figurează pe suportul de vânzare la distanță, pe eticheta de preț sau ambalajul de transport, precum și în orice material informativ.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax