Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi REGULI pentru evenimentele electorale: Maxim 100 de persoane în exterior și 50 în interior, mască și dezinfectanți

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat, la începutul ședinței de Guvern de joi, că maxim 100 de persoane vor putea participa la mitingurile electorale din timpul campaniei pentru alegerile locale. În spațiile închise vor putea fi prezenți maxim 50 de oameni. Totodată, candidații și echipele de susținători vor trebui să poarte măști chiar și în afară.

„Este clar că vom impune obligația candidaților și a echipelor de susținători de a purta mască în timpul activității electorale chiar și în aer liber în acțiunile de campanie în locuri publice, campania directă din casă în casă.

De asemenea va trebui să luăm decizii legate de evenimentele electorale, care vor fi limitate la un număr de maxim 50 de persoane în spații închise și la un număr de maxim 100 de persoane în spații deschise.

Evident, la toate evenimentele electorale participanții la evenimente trebuie să respecte regulile similare regulilor de la evenimentele de tip cultural, adică să păstreze distanța, să poartă mască, să se dezinfecteze”, a afirmat Ludovic Orban.

Acesta a mai spus că se va impune dezinfecția mâinilor pentru toți susținătorii candidaților care distribuie materiale de campanie, astfel încât să nu existe risc de transmitere a virusului prin oferirea materialelor de campanie.

„Regulă ar trebui să fie ca materialele să fie cu autoservire sau să fie distribuite prin Poștă sau în țiplă, dar în cazul în care materialele se distribuie din mână există obligația dezinfecției mâinilor pentru fiecare candidat”, a adăugat prim-ministrul.

Potrivit notei inițiale de fundamentare a proiectului de modificare a HG privind prelungirea stării de alertă, pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor și mitingurilor electorale se instituia obligaţia organizatorilor de a asigura:

– în cazul evenimentelor/întrunirilor desfăşurate în spaţiu închis, limitarea numărului participanţilor la maximum 20 şi a duratei acestora la maximum 2 ore;

–  în cazul evenimentelor/întrunirilor desfăşurate în aer liber, limitarea numărului participanţilor la maximum 50, delimitarea prin semne vizibile a perimetrului şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană.

În nota de fundamentare a proiectului de modificare a HG privind prelungirea stării de alertă, cifrele erau altele: 50 de persoane în spații deschise și 20 în cele închise!

sursa: digi24.ro, libertatea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax