Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi reguli la acreditarea centrelor sociale, după scandalul azilelor groazei. Controale inopinate, amenzi și sancțiuni penale

Publicat

Guvernul va dezbate un proiect de modificare a legislației privind asistența socială, care va aduce schimbări semnificative în acest domeniu. Potrivit proiectului, în termen de maximum 15 zile de la transmiterea cererii de licențiere, centrele de servicii sociale vor fi supuse unor verificări stricte.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că au fost înnăsprite criteriile de acreditare și licențiere a serviciilor sociale, scrie Agerpres. Premierul  Ciolacu a anunțat că nu se va mai permite funcționarea niciunui centru fără o vizită în teren a specialiștilor.

Verificările  vor trebui efectuate în termen de maximul 15 zile de la transmiterea cererii, iar durata licenței provizorii va fi redusă de la 12 luni la doar trei luni.

În plus, va fi introdusă o procedură de controale inopinate, deoarece furnizorii trebuie să respecte legile în mod constant, nu doar în momentul obținerii licenței.

Sancțiuni penale și amenzi mai mari pentru nerespectarea noului cadru legal

”În premieră, introducem sancţiuni penale pentru încălcările noii legislaţii, iar amenzile cresc până la 100.000 de lei”, a spus Marcel Ciolacu, în debutul şedinţei de Guvern.

Premierul a mai subliniat că noua lege va aduce schimbări semnificative în sistemul de asistență socială din România.

„Prin acest prim pas, începem să reformăm din temelii întregul sistem de asistență socială. Noua legislație va elimina posibilitatea apariției unor cazuri precum cele ale azilelor groazei, care au șocat opinia publică în ultimele luni”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax