Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi reguli pentru obţinerea permisului de conducere. Cei care vor trece de proba teoretică vor putea da de mai multe ori proba practică

Publicat

scoala soferi Candidații respinși la proba practică a examenului pentru permisului auto nu vor mai fi nevoiți să susțină din nou proba teoretică, potrivit unui act normativ publicat vineri în Monitorul Oficial. Asta înseamnă că, dacă vor trece cu succes de proba teoretică, aceste persoane vor putea susține proba practică de mai multe ori, daca o pică. În prezent, pentru a obține permisul, cei care sunt respinși la proba practică trebuie să dea din nou ambele probe.

Din acest act normativ, care intră în vigoare de la 5 octombrie, reiese că persoanele care sunt admise la proba teoretică a examinării pentru obținerea permisului auto vor putea să susțină proba practică de mai multe ori, în cazul în care o pică. Pentru ca acest lucru să fie posibil, candidații vor trebui să platească taxa de examinare și să facă cel puțin șase ore suplimentare de pregătire practică.

„Candidații declarați «respins» la proba practică pot fi programați pentru susținerea unei noi probe după o perioadă de cel puțin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare și prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puțin șase ore suplimentare de pregătire practică într-o școală de conducatori auto autorizată”, prevede ordinul. În momentul de față, dacă sunt respinse la proba practică, persoanele care vor să obțină permisul auto trebuie să treacă din nou de proba teoretică.

Astfel, candidații admiși la proba teoretică vor avea la dispoziție un an de la data absolvirii cursului de pregătire teoretica și practică pentru a trece de proba practică, chiar și din mai multe încercări.

Referitor la persoanele care pica proba teoretica, noul act normativ dispune ca acestea vor putea susține o noua examinare după cel puțin 15 zile de la respingere, după achitarea unei taxe.

„În cazul depășirii termenului de un an de la data absolvirii cursului de pregatire teoretică și practica, examinarea pentru obținerea permisului de conducere este condiționată de efectuarea unui nou curs de pregătire”, mai scrie in Ordinul MAI nr. 97/2015.

Candidații care nu se prezintă la proba practică vor putea să ceară programarea pentru o nouă probă oricând în perioada de valabilitate a cursului de pregatire teoretică și practică.

sursa: avocat.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax