Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi reguli pentru plata cu cardul. Micile magazine nu vor mai fi obligate să aibă terminale POS. Propunere legislativă

Publicat

tranzactii bancare cont card POS Comercianţii care au cifra de afaceri mai mică de 50.000 de euro pe an ar putea să nu mai fie obligaţi să deţină POS-uri. După ce legea prin care micile magazine sunt obligate să accepte plata cu cardul a intrat în vigoare de două luni, parlamentarii vor să o schimbe din nou.

Potrivit legislaţiei în vigoare, de la 1 ianuarie 2017, peste 60.000 de magazine cu cifre de afaceri anuale între 10.000 şi 50.000 de euro erau obligate să instaleze terminale şi să accepte plata cu cardul.

Acum, parlamentarii spun că proprietarii micilor magazine din mediul rural s-au plâns că nu au posibilitatea să-şi monteze POS-urile (terminale pentru plata cu cardul). În plus, amenzile ce, potrivit legii, pot ajunge şi la 7.500 lei, ar putea să le închidă afacerea.

Propunerea legislativă prin care se doreşte eliminarea obligaţiei a fost depusă de parlamentarii aflaţi la putere şi ar putea să ajungă lege, în câteva luni.

sursa: digi24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax