Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi reguli pentru români la intrarea în Grecia, începând de săptămâna viitoare. Ce document trebuie să prezinte

Publicat

Turiştii români care vor intra în Grecia vor trebui să prezinte începând de marţi, 14 iulie, ora locală 6.00, un test molecular negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus, a decis guvernul de la Atena.

Noi reguli pentru intrarea în Grecia: Toți turiștii care intră în țară prin punctul de frontieră Kulata-Promachonas situat între Bulgaria și Grecia trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19. Măsura intră în vigoare de pe 14 iulie, iar testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore.

Călătorii care intră în Grecia pentru ”motive neesenţiale” – adică turiştii – vor trebui să prezinte la punctul vamal  un test molecular COVID-19 ”negativ”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, Stelios Petsas.

De asemenea, călătorii vor trebui să completeze formularul ‘Passenger Location Form’ (PLF) cu cel mult 24 de ore înaintea sosirii lor în Grecia.

Aceste decizii survin după ce numeroase cazuri de COVID-19 au fost descoperite în rândul turiştilor străini veniţi în Grecia prin punctul de trecere de la Promachonas.

Agenţia France Presse scrie că, vineri, 29 de turişti veniţi din Bulgaria şi România au fost testaţi pozitiv la coronavirus la Promachonas.

Grecia a înregistrat de la începutul pandemiei peste 3.600 de infectări și este una dintre țările cu cele mai puține infecții din UE, grație unor măsuri stricte de restrângere a libertății de mișcare pe teritoriul său. Numărul cazurilor a reînceput să crească după ce restricțiile de circulație au fost ridicate, iar călătoriile internaționale au fost reluate.

Sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax