Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi reguli pentru șoferii profesioniști. Modificări în procedura de obținere sau reînoire a permisului de conducere

Publicat

permis

Autoritățile pregătesc condiții noi pentru șoferii profesioniști. Aceștia vor trebui să treacă de un nou control medical, iar fișa medicală va fi valabilă un an, în loc de șase luni cât este acum.

Modificările vizează șoferii de camioane sau autobuze, respective din grupa doi de permise (C, CE, C1, C1E, D, DE, D1, D1E, Tr, Tv, Tb).

”Candidații pentru obținerea permisului de conducere a autovehiculelor prevăzute în grupa II vor fi supuși unui nou control de specialiate în cadrul examenului medical solicitat pentru permis. Noul control va fi obligatoriu și pentru persoanele care solicită reînnoirea permiselor din grupa II. În schimb, valabilitatea fișei medicale va fi dublată, de la 6 luni la 1 an, în cazul tuturor permiselor de conducere”, potrivit profit.ro.

Pe lângă testări medicale de medicină internă, ortopedie și traumatologie, neurologie, psihiatrie, otorinolaringologie și oftalmologie, aceștia vor trebui să treacă și de controlul pneumologic pentru identificarea riscului de apnee în somn.

sursă: profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax