Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi sesizări la Sindicatul Învăţământ Alba privind salariile profesorilor. Ioan Stanca îi cere Oanei Badea să apeleze la rezervele MECTS

Publicat

Liderul Sindicatului Învăţământ Alba (SIA) a adus în atenţie alte cazuri în care unii profesori ar putea să nu-şi primească salariile pentru lunile noiembrie şi decembrie. Este vorba despre cadre didactice din Cut şi Gârda, care s-ar alătura celor peste 1000 de profesori din zonele Aiud, Cugir şi Ocna Mureş, aflaţi în situaţie similară.

Ioan Stanca susţine că a fost contactat, vineri dimineaţa, de către profesorii din Cut, privind faptul că nu sunt bani de salariile aferente lunii octombrie. De asemenea, de la Gârda a fost trimisă o sesizare prin care se preciza faptul că banii alocaţi întregului an s-au terminat, rămânând fără buget pentru 3 luni.

„Am luat legătura cu Inspectoratul Şcolar, am fost la domnul inspector general, care mi-a transmis că există bani, pentru partea de net, asta însemnând că în cadrul primăriilor sumele totale nu există complet şi atunci va fi plătită doar partea de net, iar dările către stat nu vor fi virate decât către sfârşitul lunii”, a spus Ioan Stanca.

Sindicaliştii se arată îngrijoraţi faţă de această situaţie, având în vedere faptul că „va veni iarna şi oamenii trebuie să-şi plătească gazul mai scump şi curentul mai scump”, după cum susţine liderul sindical.

Reprezentanţii SIA Alba îi cer secretarului de stat în Ministerul Educaţiei, Oanei Badea să apeleze la rezervele ministerului, aşa cum declarase într-un comunicat de presă şi să exercite realizarea plăţii salariilor. „O rog cu respect şi onoare pe doamna ministru secretar de stat Oana Badea, să le dea dânsa banii. Să sperăm că aceasta va găsi resurse şi va vira pe cardurile oamenilor diferenţele pe care nu le primesc de la salarii. Am certitudinea, din păcate, că nu vor fi alocate sumele în totalitate”, a conchis Stanca.

Andra TOTH

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax