Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

NOI TARIFE de colectare selectivă a gunoiului la Alba Iulia din 1 iulie. Posibile majorări semnificative la sfârșitul verii

Publicat


ginoi

De la 1 iulie, la Alba Iulia se vor aplica tarife distincte pentru colectarea selectivă a deşeurilor menajere pe patru fracții, respectiv hârtie, metal, plastic și sticlă. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de vineri, 28 iunie, se află trei proiecte referitoare la tarife și reglementări ale activității de salubritate.

Vezi și TARIFELE pentru colectarea gunoiului CRESC cu 25%, în medie, la Alba Iulia. PROIECT, în consultare publică

Se propune încheierea unui act adițional la contractul încheiat cu Polaris M Holding cu noile tarife, astfel:

a) Colectat separat, transportat separat deşeuri de ambalaje din hârtie, carton – 282,16 lei/tonă, fără TVA

b) Colectat separat, transportat separat deşeuri de ambalaje din plastic – 282,16 lei/tonă, fără TVA

c) Colectat separat, transportat separat deşeuri de ambalaje din metal – 282,16 lei/tonă, fără TVA

d) Colectat separat, transportat separat deşeuri de ambalaje deşeuri din sticlă – 125,83 lei/tonă, fără TVA.

Deșeurile de ambalaje colectate separate vor fi transportate la Ecorec SRL Alba Iulia.

De asemenea, sunt propuse tarife distincte pentru Zona 1 Alba Iulia, în contractul nou cu RER VEST SA Oradea și RETIM Servicii Ecologice SA, prin act adițional.

Acestea sunt deocamdată în discuții, urmând să fie organizată și o etapă de consultare publică. Noul operator de salubritate ar urma să preia activitatea de colectare și transport al deșeurilor în aproximativ două luni.

Potrivit memoriului prezentat de asocierea care a câștigat contractul de salubritate, s-au indentificat 66% cheltuieli cu colectarea deșeurilor reziduale și 34% cheltuieli cu colectarea deșeurilor reciclabilă. Cheltuielile anuale operaționale au fost calculate având în vedere numărul de 30.812 gospodării în zona 1 a judeţului.

Aceasta include municipiile Alba Iulia şi Aiud, oraşele Teiuş şi Ocna Mureş, respectiv comunele Ciugud, Berghin, Ohaba, Mihalţ, Stremţ, Galda de Jos, Cricău, Întregalde, Ighiu, Sîntimbru, Rîmeţ, Rădeşti, Rimetea, Lopadea Nouă, Livezile, Mirăslău, Ponor, Hopîrta, Fărău, Noşlac, Lunca Mureşului şi Unirea.

A fost luată în calcul și contribuția pe economia circulară în cuantum de 30 lei pe tonă, potrivit OUG OUG 74/2018.

În prezent, tarifele de colectare a deșeurilor menajere sunt de 9 lei pentru persoane fizice și 40 de lei pentru persoane juridice.

Din pubelele de 60 de litri, 120 de litri respectiv 240 de litri, colectarea deșeurilor se va face o dată pe săptămână, iar din containerele de 1100 litri, de trei ori pe săptămână.

Tarifele propuse:

Tarif colectare deșeuri din pubelă de 60 litri: 15,85 lei fără TVA/recipient/lună (colectare deșeuri reziduale); 5,3 lei fără TVA/recipient/lună (colectare deșeuri reciclabile); 21,14 lei fără TVA/recipient/lună (total colectare deșeuri); 25,16 lei cu TVA/recipient/lună (total colectare deșeuri)

Tarif colectare deșeuri din pubelă de 120 litri: 22,33 lei fără TVA/recipient/lună (colectare deșeuri reziduale); 5,3 lei fără TVA/recipient/lună (colectare deșeuri reciclabile); 27,63 lei fără TVA/recipient/lună (total colectare deșeuri); 32,88 lei cu TVA/recipient/lună (total colectare deșeuri)

Tarif colectare deșeuri din pubelă de 240 litri: 35,29 lei fără TVA/recipient/lună (colectare deșeuri reziduale); 5,3 lei fără TVA/recipient/lună (colectare deșeuri reciclabile); 40,59 lei fără TVA/recipient/lună (total colectare deșeuri); 48,30 lei cu TVA/recipient/lună (total colectare deșeuri)

Tarif colectare deșeuri din container 1100 litri: 777,89 lei fără TVA/recipient/lună (colectare deșeuri reziduale); 238,43 lei fără TVA/recipient/lună (colectare deșeuri reciclabile); 1016,32 lei fără TVA/recipient/lună (total colectare deșeuri); 1209,42 lei cu TVA/recipient/lună (total colectare deșeuri)

Tarif colectare deșeuri reziduale din zona rurală: 267,35 lei cu TVA pe tonă

Tarif colectare deșeuri reciclabile din zona rurală persoane fizice: 553,17 lei cu TVA pe tonă

Tarif colectare deșeuri similar reciclabile: 313,1 lei cu TVA pe tonă și 592,69 lei cu TVA pe tonă


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 26.06.2019 la 18:46

    Mai fratilor, am fost socat ! Dati poze din antichitate. Pai ceea ce se veade in poza nu e realitate. Dracovenia asta nu mai e functionala din noienbrie. Si nici celelalte doua (piata si bl. 280). Dar cresc tarifele. Cine la aproba ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Explicațiile lui Cuc, după acuzațiile fostei șefe a TAROM legate de oprirea avioanelor cu parlamentari în ziua moțiunii

Publicat

cuc

Ministrul Răzvan Cuc a susținut vineri o conferință de presă în care s-a apărat de acuzațiile fostei șefe a TAROM, Mădălina Mezei și a replicat cu o serie de acuzații la adresa acesteia și la adresa membrilor familiei ei, care lucrează la companie. Cuc a spus că atât soțul cât și fratele acesteia lucrează la […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO ȘTIREA TA: Trafic îngreunat pe DN1 Sebeș-Alba Iulia, lângă Lancrăm. Două mașini s-au lovit

Publicat

Traficul rutier a fost îngreunat, vineri după-amiaza, pe DN1 Sebeș – Alba Iulia, în zona Lancrăm, din cauza unui eveniment rutier. Două mașini au intrat în coliziune față-spate, au transmis cititori Alba24. Una dintre mașini a fost grav avariată, în partea din față. În jurul orei 16.00, se circula îngreunat, în coloană pe ambele sensuri […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

O tânără din Alba Iulia candidează pentru un post de consilier local într-un oraș din Bulgaria. Cum vrea să dezvolte localitatea

Publicat

simon nicoleta

O tânără din Alba Iulia, dar care de 13 ani locuiește în Bulgaria, candidează pentru un post de consilier local al orașului Tsarevo. Nicoleta Simon reprezintă alianța politică Uniunea Democratică din Bulgaria și militează pentru dezvoltarea turismului în Tsarevo, dar și pentru realizarea unui schimb de experiență între orașul de la malul Mării Negre și […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sâmbătă: Concursul de matematică „ArhimatematicuS”, la Alba Iulia. Lucrările vor fi corectate de elevii de la Colegiul Militar

Publicat

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia găzduieşte sâmbătă, 19 octombrie, începând cu ora 10.00, ediţia aniversară a Concursului de matematică „ArhimatematicuS”, dedicat elevilor de gimnaziu. La concurs vor participa elevi din clasele V-VIII de la şcoli din judeţul Alba. Concursul de matematică este organizat de elevii militari care se vor ocupa de pregătirea subiectelor, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate