Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

NOI TARIFE de colectare selectivă a gunoiului la Alba Iulia din 1 iulie. Posibile majorări semnificative la sfârșitul verii

Publicat

ginoi

De la 1 iulie, la Alba Iulia se vor aplica tarife distincte pentru colectarea selectivă a deşeurilor menajere pe patru fracții, respectiv hârtie, metal, plastic și sticlă. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de vineri, 28 iunie, se află trei proiecte referitoare la tarife și reglementări ale activității de salubritate.

Vezi și TARIFELE pentru colectarea gunoiului CRESC cu 25%, în medie, la Alba Iulia. PROIECT, în consultare publică

Se propune încheierea unui act adițional la contractul încheiat cu Polaris M Holding cu noile tarife, astfel:

a) Colectat separat, transportat separat deşeuri de ambalaje din hârtie, carton – 282,16 lei/tonă, fără TVA

b) Colectat separat, transportat separat deşeuri de ambalaje din plastic – 282,16 lei/tonă, fără TVA

c) Colectat separat, transportat separat deşeuri de ambalaje din metal – 282,16 lei/tonă, fără TVA

d) Colectat separat, transportat separat deşeuri de ambalaje deşeuri din sticlă – 125,83 lei/tonă, fără TVA.

Deșeurile de ambalaje colectate separate vor fi transportate la Ecorec SRL Alba Iulia.

De asemenea, sunt propuse tarife distincte pentru Zona 1 Alba Iulia, în contractul nou cu RER VEST SA Oradea și RETIM Servicii Ecologice SA, prin act adițional.

Acestea sunt deocamdată în discuții, urmând să fie organizată și o etapă de consultare publică. Noul operator de salubritate ar urma să preia activitatea de colectare și transport al deșeurilor în aproximativ două luni.

Potrivit memoriului prezentat de asocierea care a câștigat contractul de salubritate, s-au indentificat 66% cheltuieli cu colectarea deșeurilor reziduale și 34% cheltuieli cu colectarea deșeurilor reciclabilă. Cheltuielile anuale operaționale au fost calculate având în vedere numărul de 30.812 gospodării în zona 1 a judeţului.

Aceasta include municipiile Alba Iulia şi Aiud, oraşele Teiuş şi Ocna Mureş, respectiv comunele Ciugud, Berghin, Ohaba, Mihalţ, Stremţ, Galda de Jos, Cricău, Întregalde, Ighiu, Sîntimbru, Rîmeţ, Rădeşti, Rimetea, Lopadea Nouă, Livezile, Mirăslău, Ponor, Hopîrta, Fărău, Noşlac, Lunca Mureşului şi Unirea.

A fost luată în calcul și contribuția pe economia circulară în cuantum de 30 lei pe tonă, potrivit OUG OUG 74/2018.

În prezent, tarifele de colectare a deșeurilor menajere sunt de 9 lei pentru persoane fizice și 40 de lei pentru persoane juridice.

Din pubelele de 60 de litri, 120 de litri respectiv 240 de litri, colectarea deșeurilor se va face o dată pe săptămână, iar din containerele de 1100 litri, de trei ori pe săptămână.

Tarifele propuse:

Tarif colectare deșeuri din pubelă de 60 litri: 15,85 lei fără TVA/recipient/lună (colectare deșeuri reziduale); 5,3 lei fără TVA/recipient/lună (colectare deșeuri reciclabile); 21,14 lei fără TVA/recipient/lună (total colectare deșeuri); 25,16 lei cu TVA/recipient/lună (total colectare deșeuri)

Tarif colectare deșeuri din pubelă de 120 litri: 22,33 lei fără TVA/recipient/lună (colectare deșeuri reziduale); 5,3 lei fără TVA/recipient/lună (colectare deșeuri reciclabile); 27,63 lei fără TVA/recipient/lună (total colectare deșeuri); 32,88 lei cu TVA/recipient/lună (total colectare deșeuri)

Tarif colectare deșeuri din pubelă de 240 litri: 35,29 lei fără TVA/recipient/lună (colectare deșeuri reziduale); 5,3 lei fără TVA/recipient/lună (colectare deșeuri reciclabile); 40,59 lei fără TVA/recipient/lună (total colectare deșeuri); 48,30 lei cu TVA/recipient/lună (total colectare deșeuri)

Tarif colectare deșeuri din container 1100 litri: 777,89 lei fără TVA/recipient/lună (colectare deșeuri reziduale); 238,43 lei fără TVA/recipient/lună (colectare deșeuri reciclabile); 1016,32 lei fără TVA/recipient/lună (total colectare deșeuri); 1209,42 lei cu TVA/recipient/lună (total colectare deșeuri)

Tarif colectare deșeuri reziduale din zona rurală: 267,35 lei cu TVA pe tonă

Tarif colectare deșeuri reciclabile din zona rurală persoane fizice: 553,17 lei cu TVA pe tonă

Tarif colectare deșeuri similar reciclabile: 313,1 lei cu TVA pe tonă și 592,69 lei cu TVA pe tonă


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 26.06.2019 la 18:46

    Mai fratilor, am fost socat ! Dati poze din antichitate. Pai ceea ce se veade in poza nu e realitate. Dracovenia asta nu mai e functionala din noienbrie. Si nici celelalte doua (piata si bl. 280). Dar cresc tarifele. Cine la aproba ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

De ASTĂZI: Încep lucrările de REPARAȚII pe PODUL peste Mureș, la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș. Restricții de circulație

Publicat

Din această seară vor începe lucrările de reparații ale carosabilului pe podul peste râul Mureș, la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș. Vor fi înlocuite rosturile de dilatație, care au cedat sub traficul greu și se va repara carosabilul. Din datele de până acum, lucrările vor fi executate pe timp de noapte, urmând să fie […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: SENS GIRATORIU pe șoseaua de centură din Alba Iulia, la intersecția cu calea Drâmbarului

Publicat

Autoritățile par să ia în sfârșit măsuri pentru prevenirea accidentelor pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, la intersecția cu strada Mărășești – trecerea peste calea ferată și calea Drâmbarului – DJ 107. Un sens giratoriu provizoriu este amenajat și semnalizat în intersecție, vineri dimineața. Conducătorii auto care fac naveta între Alba Iulia și […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Investiție de peste 25 milioane de euro la Sebeș. Terminal intermodal, la intersecția autostrăzilor A1 și A10

Publicat

Cel mai modern terminal intermodal din Transilvania, o investiție de peste 25 de milioane de euro, va fi construit la Sebeș, în zona nodului rutier dintre autostrăzile A1 și A10. Inițiativa ADR Centru pentru realizarea unui terminal intermodal în județul Alba prinde tot mai mult contur. Conform rezultatelor chestionarului realizat de Agenție, cel mai bun […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Poșta Română: Bărbatul din Sebeș, reținut de polițiști joi, nu mai este angajat al companiei din 2018

Publicat

Reprezentanții Poștei Române au transmis că bărbatul din Sebeș reținut joi nu mai este angajat al companiei din 2018, acesta fiind, în prezent, angajat al unei firme de curierat.  „Bărbatul la care faceți referire în articol, nu mai este angajat al Poștei Române din 2018, este, în prezent, angajat al unei firme de curierat”, au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate