Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi taxe de la Guvern, în 2014: Accizele la carburanți vor crește cu 7 eurocenți/ litru, iar la țigări și cafea, în funcție de rata inflației

Publicat

Finalizarea negocierilor dintre reprezentanţii Guvernului Ponta cu  Fondului Monetar Internaţional (FMI) va aduce noi taxe românilor. Cea mai importantă și care va provoca o creștere în lanț prețurilor este creșterea accizei pe carburanţi, cu 7 eurocenţi/litru (aproximativ 30 bani/litru). Măsura devine oficială şi va duce la scumpiri în lanţ încă de la începutul anului viitor.  Guvernanții spun că banii colectați prin această taxă vor merge într-un cont special, fiind utilizați pentru terminarea autostrăzilor.

Toate majorările pe care le-a anunțat guvernul la pensii și salariile medicilor rezidenți, vor fi dublate în 2014 de mărirea unor taxe: cu 25% redevenţele pe resurse naturale – altele decât la petrol şi gaze naturale -, precum şi a accizelor pe combustibili, cafea, ţigări etc., care nu vor mai fi calculate, ca până acum, în funcţie de rata de schimb valutar ci de cea a inflaţiei.

Numai că în cazul acesta accizele se calculează în euro și nu sunt afectate de rata inflației leului. Astfel că, accizele vor creşte cu 20 euro/tonă la motorină după inflaţia din România, faţă de 10 euro/tonă cât ar fi fost calcularea după inflaţia din UE. Va fi impusă o nouă taxă și pe “construcţiile speciale”.

La anul, salariul minim va crește înainte de fiecare campanie electorală

Anul viitor vom avea două campanii electorale –una în primăvară pentru europarlamentare, iar toamna prezidenţiale. Prima creştere a salariului minim, cu 50 de lei va fi de la  1 ianuarie, iar alţi 50 de lei la mijlocul anului. Astfel, din iulie, salariul minim ar trebui să ajungă la 900 lei.

CAS redus “dacă economia va permite”:Guvernul vrea să reducă  CAS cu 5% la angajatori dar, doar dacă  ”vor fi identificate până la 1 iulie toate resursele care să permită compensarea integrală a efectelor acestei măsuri”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax