Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Noi vouchere, de 1000 de lei, pentru unii români. Cum ar putea fi acordate ajutoarele

Publicat

Micii crescători ar putea primi vouchere de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Măsura de sprijin este propusă în contextul în care unii dintre aceștia au fost nevoiți să renunțe la creșterea porcilor, din cauza restricțiilor pentru pesta porcină africană.

Inițiativa aparține vicepreședintelui Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Florian-Emil Dumitru.

Valoarea voucherului va fi de 200 de euro (1000 de lei), pentru porcul de Crăciun.

”În raza de 10 km unde avem ferme comerciale și unde avem crescători înscriși în registrul agricol cu porci și care vor să abandoneze creșterea porcilor, timp de 5 ani de zile să primească un voucher de la ANSVSA în valoare de 200 de euro pe care să îl tranzacționeze de Crăciun la ferma comercială și să își păstreze tradiția, să primească acel porc”, a declarat Dumitru, potrivit agrointel.ro.

Acesta a spus că inițiativa vine ”ca sprijin” la Legea Porcului, care, din 2021, de când a ajuns în Parlament, nu a obținut vot final.

Dumitru mai propune implicarea consiliilor locale de la sate, care să ofere terenuri celor care creșteau zeci de porci. Pe acestea, oamenii să poată construi spații care să respecte normele, în condițiile în care noua legislație (Legea mirosulurilor) nu mai permite creșterea porcilor în comunități.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax