Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Noi vouchere, în pregătire pentru sute de mii de români. Ce valoare au tichetele și categorii de beneficiari

Publicat

Noi tipuri de vouchere sunt în pregătire pentru o categorie de beneficiari din România. Anunțul a fost făcut de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Este vorba despre familii cu mai mult de cinci copii sau persoane în vârstă, care nu au sprijin. În total, ar fi 220.000 de beneficiari.

Voucherul va fi acordat pentru renovarea locuinței sau cumpărarea de electrocasnice.

”Avem două tipuri de vouchere. Este voucherul pentru condițiile de locuire, de reparare a locuințelor, de 4000 lei/voucher.

Și avem și voucherul pentru echipamentele electrocasnice. Aici discutăm de cele trei electrocasnice esențiale, precum aragazul, mașina de spălat și frigiderul, pe care încercăm să le acordăm pentru a asigura integrarea socială a beneficiarilor. Și acestea vor fi în valoare tot de 4000 de lei”, a declarat Boloș, la Antena3.

Potrivit ministrului, beneficiarii vor fi stabiliți prin anchetele sociale.

”(…) vor face ancheta socială astfel încât fiecărei familii, analizate în parte, să i se poată defini profilul de nevoi sociale pe care le are.

De exemplu, are nevoie de întreținerea locuinței și de schimbarea echipamentelor electrocasnice. De ce este nevoie de acest lucru? Ca să asigurăm o cât mai bună utilizarea acestor bani, să nu fixăm un standard de la București și după să nu se potrivească pe profilul nevoilor pe care beneficiarii le au”, a precizat ministrul.

Servicii sociale pentru vârstnici

În ceea ce privește ajutoarele pentru persoane vârstnice, acestea vor cuprinde serviciile sociale la domiciliu, servicii medicale, inclusiv servicii de catering ”dacă nu au din ce trăi și nu realizează veniturile corespunzătoare”, potrivit sursei citate.

Pentru vârstnicii din locuințe sociale aflate în proprietatea primăriei, se alocă banii inclusiv pentru repararea acestor locuințe.

În ceea ce privește beneficiile de masă caldă, acestea vor fi suportate de către cantinele sociale ale primăriilor ”sau pur și simplu servicii de catering simple pe care noi le suportăm, inclusiv dăm pentru primării, echipamentele de transport, mașinile de transport, care sunt adaptate pentru astfel de servicii”, mai precizează ministrul.

Boloș spus că acest tip de servicii pentru persoanele vârstnice este o premieră.

”Încercăm prin aceasta să oferim un pachet de servicii sociale integrat.

Nu am stabilit deocamdată cuantumul care va fi pentru fiecare beneficiar în parte, însă este important de reținut că avem un buget de 150 de milioane de euro și încercăm, din acești bani, aceste tipuri de servicii să fie țintite pe nevoia persoanei vârstnice, astfel încât la domiciliu să poată avea asigurate toate aceste servicii pentru o înlocuire adecvată și o integrare socială adecvată” a menționat Boloș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax