Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Noi vouchere pentru români. Cine va primi banii și când vor fi acordate ajutoarele financiare

Publicat

Noi tipuri de vouchere pentru români au fost anunțate recent de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș. Sprijinul va fi oferit pentru trei categorii de beneficiari.

Este vorba despre vouchere pentru reziliență socială pentru repararea locuințelor și pentru achiziția de electrocasnice.

Valoarea anunțată a voucherelor este de 4000 de lei.

Ajutorul va anunge la circa 220.000 de români.

„Avem un pachet de servicii pe care îl oferim pentru trei categorii de beneficiari: familiile sărace cu mulți copii, persoanele vârstnice care locuiesc singure și care au vârsta peste 60 de ani şi plafonul de venit până în 2.000 lei, dar şi persoanele cu dizabilități.

Este vorba de un pachet de servicii sociale care include și componenta aceasta de reparare a locuințelor, în special locuințele sociale care sunt proprietatea unităților administrativ-teritoriale, dar și proprietatea acestor categorii de beneficiari pe care le-am menționat.

Valoarea acestui voucher este de 4.000 lei pentru repararea locuințelor și, în plus, mai pot beneficia și de voucher pentru electrocasnice, pentru ceea ce înseamnă reintegrare socială, tot în valoarea de 4.000 lei, a spus ministrul Fondurilor europene, Marcel Boloș la Antena3.

Potrivit oficialului, banii ar putea să ajungă la oameni în trimestrul al doilea al acestui an. Până la final de luna martie ar urma să fie finalizat mecanismul de acordare.

Ministrul mai spune că acest pachet de servicii sociale include și serviciile de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice care sunt imobilizate la pat.

S-a referit la centre comunitare care vor funcționa pe lângă autoritățile locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

 1. Iovanovici sabrina

  miercuri, 08.03.2023 at 10:18

  Buna ziua io am doa copi io nam ajutor nam nimic io nam primit card social nam nimic sotu lucreaza la costructie io nupot sa lucrez ca io am grije la copi sotu dimineata mere si seara la 7 óra 7 vine a asa baiatul meu 4 ani fára are 55 luna asta an iuni face 6 ani

 2. Varga Hozana

  miercuri, 08.03.2023 at 15:59

  Buna ziua unde trebuie sa depunem cerere si primim prin posta sau prin Primarie

 3. Cernăuți Ana Maria

  joi, 09.03.2023 at 13:29

  Buna ziua. Îmi puteți spune unde depunem actele? Eu am 6 copii si nu beneficiez de nimica. De lucrat nu pot luca că an un băiețel de 1 an și 9 luni

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax