Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi vouchere pentru românii săraci, aflați într-o situație vulnerabilă. Anunțul ministrului Boloș

Publicat

Românii afați într-o situație vulnerabilă ar putea beneficia de noi vouchere. Acestea ar urma să sprijine îmbunătățirea condițiilor de locuire prin investiții în servicii comunitare și servicii pentru reparaţia locuinţelor. Anunțul a fost făcut duminică seara, de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, după o vizită efectuată la Bruxelles.

„Vestea bună pe care vi-o ofer astăzi este că am discutat și despre posibilitatea implementării unor vouchere de reziliență pentru sprijinirea populației vulnerabile, care să sprijine îmbunătățirea condițiilor de locuire prin investiții în servicii comunitare care să includă posibilitatea sprijinirii în activitățile casnice/cotidiene, precum și a unor servicii pentru reparația locuințelor”, a scris Marcel Boloș, pe pagina de Facebook.

Potrivit acestuia, 1 din 3 români este expus riscului de sărăcie sau excluziune socială.

Fonduri europene de 8 miliarde de euro pentru sprijinirea categoriilor vulnerabile

Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială are o valoare de 4,2 miliarde de euro, iar Programul Operațional Educație și Ocupare are un buget de 3,8 miliarde de euro.

„O întâlnire importantă pe care am avut-o în contextul deplasării la Bruxelles a fost cu domnul Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale.

De ce? Pentru că am discutat ultimele aspecte referitoare la aprobarea Programelor Educație și Ocupare, respectiv Incluziune și Demnitate socială, cu o alocare totală de 8 miliarde de euro, pe care este imperios să le avem aprobate până la finalul acestui an. Sunt fonduri prin care să asigurăm sprijinirea tuturor categoriilor vulnerabile.

Iar când te gândești că în ultimele trei decenii România a pierdut 23,3% din populația sa în vârstă de muncă, la care se adaugă faptul că 1 din 3 români este expus riscului de sărăcie sau excluziune socială, totul capătă o altfel de însemnătate.

Domnul comisar și-a prezentat aprecierea pentru abordarea noastră multi-fond pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile și ne-a asigurat de susținerea sa, tocmai de aceea îi mulțumesc încă o dată pe această cale.

Concret, vorbim de o inovare la nivelul procesului de programare al banilor europeni, punând în același loc două componente de investiții”, a mai precizat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

sursa: Marcel Boloș (Facebook)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax