Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Noi ZILE LIBERE pentru părinți. Condițiile în care ar putea beneficia de alte zile nelucrătoare

Publicat


birou-gol-zile-libere-e1519215884228

O inițiativă legislativă ce intră în atenția senatorilor în sesiunea din luna februarie propune noi zile libere pentru unele categorii de români.

Este vorba despre acordarea a cinci zile libere pe an pentru părinții care au nevoie să supravegheze starea de sănătate a copiilor.

Legea în vigoare nr. 91/2014 prevede că angajații cu copii pot beneficia de numai o singură zi liberă atunci când copiii lor sunt bolnavi. Pentru această facilitate acordată se plătesc contribuțiile la stat, dar angajatorul nu este obligat de lege să achite și ziua de muncă respectivă.

Parlamentarii care au inițiat propunerea legislativă susțin, în expunerea de motive, că “Această zi stabilită este insuficientă pentru un părinte că să poate să-și însoțească copilul la consultații medicale“.

Citește și ZILE LIBERE 2020: Câte minivacanțe vor avea românii în acest an. Zilele de sărbători legale

Actul normativ stabilește pentru fiecare părinte maximum 5 zile lucrătoare într-un an calendaristic, ținând cont atât de numărul cât și de starea de sănătate a copiilor.

Potrivit proiectului, ”cererea părintelui, respectiv a reprezentantului legal al copilului va fi depusă cu cel puţin 2 zile lucrătoare înainte de vizita la medic”.

Totodată, inițiativa introduce și categoria de părinți adoptivi pentru “înlăturarea unei situații discriminatorii“.

”Zilele lucrătoare libere pentru îngrijirea sănătăţii copilului, denumită în continuare liberul, se acordă în condiţiile prevăzute de prezenta lege, în scopul de a asigura posibilitatea părinţilor fireşti, adoptivi sau reprezentanţilor legali ai copilului de a verifica anual starea de sănătate a acestuia şi de a însoţi pe acesta la consultaţii medicale, Sunt consideraţi copii minori aflaţi în îngrijirea şi întreţinerea părinţilor fireşti, adoptivi sau a reprezentanţilor legali cei cu vârste cuprinse între 0-18 ani”, prevede proiectul.

sursă: legestart.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Atenție călători! MODIFICĂRI în circulația mai multor trenuri care trec prin zona Teiuș, din 27 ianuarie. LISTA

Publicat

CFR Călători a anunțat modificări temporare substanțiale în mersul trenurilor. Orarul de circulație urmează să fie diferit pentru câteva zeci de trenuri, în urma unor lucrări de reabilitare la infrastructura feroviară pe secțiunea Coșlariu Grupa Podu Mureș – Teiuș. La majoritatea trenurilor schimbările vor ține patru luni, în câteva cazuri se adaugă peste 30 de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Accident evitat în ultima clipă, în Hunedoara. Șoferul unui camion, la un pas de tragedie după o manevră inconştientă

Publicat

Un şofer de camion a fost la un pas să provoace un accident grav pe DN 7, în Hunedoara. O cameră de bord a surprins incidentul petrecut joi, între Simeria și Deva, în zona barierei de la Săulești. În imagini se vede cum camionul intră de pe un drum secundar pe şoseaua naţională, fără să […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiune nocturnă de amploare a polițiștilor din Alba Iulia pentru combaterea consumului de alcool și droguri

Publicat

Polițiștii rutieri din Alba Iulia au organizat sâmbătă noaptea o acţiune de amploare pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.  Acțiunea a început în jurul orei 22.30, de pe Bulevardul Încoronării, din zona parcării de la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan dar s-a derulat în mai multe puncte din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Alba Iulia NECUNOSCUTĂ. Topul curiozităților legate de fortificația orașului, care a dăinuit peste un mileniu

Publicat

De la întemeierea oraşului de către romani, în urmă cu aproape două mii de ani, şi până în zilele noastre, Alba Iulia a trecut prin tot atâtea transformări, încât este aproape imposibil ca cineva să-i cunoască toate secretele. Ca toate oraşele vechi, Alba Iulia păstrează, pe lângă clădirile-simbol şi mici secrete, lucruri mai puţin cunoscute. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate