Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Noii miniştri ai Finanţelor şi Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici şi Marius Nica au depus jurământul de învestitură. Ce le-a urat preşedintele Klaus Iohannis

Publicat


klaus iohannisEugen Teodorovici și Marius Nica au depus luni la Palatul Cotroceni jurământul de învestitură în funcțiile de ministru de Finanțe și, respectiv, de ministru al Fondurilor Europene, în prezența președintelui Klaus Iohannis, a președinților Senatului și Camerei Deputaților, Călin Popescu-Tăriceanu și Valeriu Zgonea, și a premierului Victor Ponta.

Eugen Teodorovici şi Marius Nica au depus jurământul de învestitură, primul preluând ministerul de Finanţe, al doilea ajungând la conducerea Ministerului Fondurilor Europene. Preşedintele Klaus Iohannis a părăsit rapid sala de ceremonie după jurământul celor doi, schimbând doar, în treacăt, câteva cuvinte cu premierul Victor Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în această dimineaţă, decretele de numire, asta după ce fostul şef al statului, Traian Băsescu, i-a cerut să nu-l valideze pe Teodorovici pentru că a votat împotriva cererii DNA privind reţinerea şi arestarea lui Dan Şova.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a învestit în funcţia de ministru de Finanţe pe Eugen Teodorovici, şi pe Marius Nica la conducerea Ministerului Fondurilor Europene.

Fără un discurs în faţa presei, cei doi au depus jurământul de credinţă. Apoi, Teodorovici şi Nica au dat mâna cu preşedintele Klaus Iohannis, dar şi ceilalţi oficiali invitaţi.

La ceremonia de învestitură au participat şi premierul Victor Ponta, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

„Vă doresc succes în noua poziție, multă eficiență și numai bine”, i-a transmis lui Teodorovici șeful statului.

În ceea ce îl privește pe Marius Nica, noul ministru al Fondurilor Europene, care a depus și el jurământul, Iohannis i-a cerut acestuia să găsească metode pentru atragerea de fonduri europene.

„Vă doresc succes, să găsiți metode să atrageți fonduri europene mai multe”, i-a spus Iohannis lui Nica.

teodoroviciEugen Orlando Teodorovici s-a născut în 12 august 1971 şi a absolvit Academia de Studii Economice, având şi un doctorat în managementul fondurilor europene.

În perioada 2000 – 2004, Teodorovici a fost director în Direcţia de Coordonarea a Programelor ISPA şi SAPARD din Ministerul Integrării Europene, iar timp de un an, între ianuarie şi decembrie 2000, a activat în Ministerul Afacerilor Externe, la Departamentul pentru Afaceri Europene.

Teodorovici a lucrat o lungă perioadă în cadrul Guvernului. Potrivit Mediafax, în perioada 2004-2005, el a fost director general al Autorităţii de Management pentru Fondul de Coeziune, iar între 2007-2009, a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor.

În perioada mai-decembrie 2012, el a fost consilier de stat al premierului Victor Ponta.

La alegerile parlamentare din 2012, Eugen Teodorovici a fost ales senator de Buzău, pe listele PSD, moment în care a fost şi numit la conducerea Ministerului Fondurilor Europene.

nicaMarius Nica s-a născut pe 27 noiembrie 1980, a absolvit, în 2003, Academia de Informaţii, având şi o diplomă de masterat la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti. Ulterior, a urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană (2007-2009).

Deşi nu este un nume cunoscut pe scena politică, Marius Nica a fost o lungă perioadă de timp consilierul Rovanei Plumb, actual ministru al Muncii.

Timp de cinci ani după terminarea facultăţii, Nica a fost ofiţer al Ministerului Apărării, iar în perioada 2008-2011 a fost consilier al Rovanei Plumb, la cabinetul ei de europarlamentar. În 2012, a urmat-o pe Plumb la Ministerul Mediului, apoi devenind secretar general în cadrul aceluiaşi minister, iar din martie 2014 – secretar general la Ministerul Muncii – toate sub conducerea Rovanei Plumb.

Mariu Nica a fost şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Loteriei Române, calitate pe care o menţionează în ultima sa declaraţie de avere din aprilie 2014, precizând că în anul fiscal anterior a încasat, în această calitate, suma de 3.595 de lei.

sursa: gandul, agerpres


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Urări de la Cercul Polar pentru cititorii Alba24. Corul ”Theotokos” din Alba Iulia a plecat la colindat în străinătate

Publicat

Corul de copii ”Theotokos” din Alba Iulia au colindat și au transmis o urare pentru cititorii Alba24, de la Cercul Polar. Copiii au început sâmbătă un nou turneu prin mai multe țări. De data aceasta, copiii din cor au plecat spre Laponia, unde, la Cercul Polar, petrec mai multe zile în așa-numita ”Țară a lui […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Un tânăr român, absolvent de Teologie, găsit mort pe Muntele Athos. S-a prăbușit de la 40 de metri

Publicat

Sfârşit tragic pentru un tânăr român, în Grecia. Băiatul de 28 de ani, proaspăt absolvent al Facultăţii de Teologie din Bucureşti, a murit pe loc după ce s-a prăbuşit în gol 40 de metri, pe Muntele Athos. Autoritățile din nordul Greciei investighează moartea unui român de 28 de ani, al cărui cadavru a fost găsit […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Târg de Crăciun organizat de elevii din Teiuș. Banii strânși se vor transforma în pachete pentru copiii defavorizați

Publicat

Școlarii şi preşcolarii din Teiuş, împreună cu dascălii lor, i-au invitat locuitorii oraşului la Târgul de Crăciun. Evenimentul, ajuns la a şaptea ediţie, este cunoscut în oraş. Produsele expuse pentru vânzare au fost confecţionate de elevii Liceului Teoretic Teiuș, îndrumaţi de cadrele didactice, ajutaţi de părinţi, de fraţi şi surori sau prieteni. Este o activitate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Când vor fi gata lucrările de mansardare, în cadrul proiectului pentru relocarea Policlinicii din Alba Iulia în fostul sediu

Publicat

relocare policlinica

Lucrările de mansardare a corpurilor de clădire C și D ale Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, pentru readucerea policlinicii în vechea clădire vor fi finalizate în decembrie 2020. Aceste lucrări sunt necesare, în primul rând, pentru relocarea policlinicii, de pe strada Mușețelului, nr. 2, pe Bulevardul Revoluției 1989, nr. 23, în imobilul SJU […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate