Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noii primari din Aiud și Sebeș la o lună de la preluarea mandatelor. Ce au început deja să facă și planurile pentru schimbarea în bine a celor două orașe

Publicat

santier strazi A trecut o lună de când noii primari și-au preluat mandatele și au început să contureze o strategie pentru dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă. Deși timpul pare destul de scurt, cei mai mulți dinte ei au trecut deja la treabă. De exemplu la Aiud și Sebeș, cele mai disputate orașe din județ, la alegerile de anul acesta, lucrurile au început să se miște destul de repede. Oana Badea, primărița din Aiud, a început audiențele și are și câte 20 de oameni pe zi pe care îi ascultă și îi consiliază. La Sebeș, se pare că Dorin Nistor și-a dezvoltat o strategie de reorganizare și modernizare a orașului și mai ales a parcului din Arini. 

Au trecut printr-o campanie grea și lungă pentru a obține funcțiile de conducere a administrațiilor locale însă adevărata muncă abia acum începe pentru noii primari.

13315614_519388968264167_1944709947146313418_n De exemplu la Aiud, Oana Badea și-a intrat repede în atribuții și muncește la terminarea proiectelor deja începute. Aceasta spune că până a pune pe hârtie noile proiecte pe care le are în plan trebuie finalizate cele pornite.

Încă umblu cu piciorul acolo unde sunt lucrări începute, unde trebuie să iau decizii, rectific buget, realoc bani pentru diferite lucruri. Încă aș fi la capitolul reconstrucție pentru restul anului. Am și lucrări absolut noi care vor fi și pe care le voi pune pe foaie cât de curând. Acum am de pregătit Festivalul Internațional de Folclor, încă am treabă. Am de continuat lucrări de asfaltat, reabilitat trotuare, multe lucrări de utilități.

Vreau ca și festivalul de folclor să aibă amprenta noii autorități locale, nu e puțin. Am luat și audiențe. Nu e de pus pe hârtie planuri este efectiv de lucru”, a transmis Oana Badea.

În cealaltă parte a județului, la Sebeș, Dorin Nistor are câteva obiective clare pe care vrea să le realizeze în acest mandat. Primarul vrea să facă din Parcul Arini un loc de relaxare și agrement pentru toți cetățenii din Sebeș, indiferent de vârstă. Are în plan construcția unui ștrand, a unui parc și renovarea terenurilor de sport existente.

13726835_1154320871275679_2827020460193946611_n „Suntem în faza de studiu de fezabilitate pentru ștrand, am avut deja întâlnire cu cei care îl realizează, este o firmă din Hunedoara, i-am chemat la mine să avem o discuție și să îmi prezinte, până în prima săptămână a lunii august, o schiță avansată pentru care să îmi dau acordul după care să începem consultarea publică și în ședința din septembrie să îl avem aprobat, să facem licitație și să înceapă lucrările cât mai repede. În cel mai fericit caz am putea avea acest ștrand anul viitor. Totuși trebuie să ne gândim că acolo nu este în acest moment decât o groapă și un dezastru”, a declarat Dorin Nistor.

În aceeași locație, primarul vrea să facă un parc cu zonă de spectacole, filigorii, grătare și foișor pentru fanfară, două locuri de joacă pentru copii, skateprak, pistă de bicicletă, mobilier stradal, gazon cu sistem de irigații și altele, proiecte pe care vrea să le finalizeze în acest mandat.

De asemenea mai dorește refacerea suprafeței de joc a stadionului din Arini și construirea unui stadion artificial.

„Acesta ar fi zona Arini care eu sper să se închidă în acest mandat. Acesta ar fi obiectivul să ducem toată partea asta acolo, inclusiv zona de evenimente dar pentru asta trebuie creat un spațiu adecvat”,  spune primarul.

Acesta a mai precizat că a avut întâlniri cu arhitecți pentru a reface zona centrală a orașului Sebeș.

„E clar că din zona centrală vom scoate traficul greu, o să vedem în ce măsură o să interzicem accesul auto deși cred că o perioadă va rămâne. O anumită parte va fi zonă de promenadă și terase. Avem schițe dar este prematur să vorbesc despre asta. Eu sper ca tot anul acesta să demarăm ceea ce înseamnă documentație pentru DALI și în acestă zonă centrală”, a spus Dorin Nistor.

Un proiect important pentru el este branșarea la apă și canalizare a cetățenilor din zona Răhău.

„Sunt în faza de negociere să achiziționez teren în zona Răhău pentru a putea instala o stație de epurare și astfel să demarăm proiectul CF pentru introducerea canalizării. La nivelul lunii august, cel târziu septembrie, vom da drumul la apă potabilă la nivel de rețea stradală, urmând ca pe cei care nu și-au făcut instalațiile de conexiune să-i impulsionăm să facă acest lucru. Asta mă preocupă, să dăm drumu acolo la apă”, a mai spus acesta.

Un alt lucru pe care dorește dă îl rezolve cât de repede, este finalizarea Planului Urbanistic General al orașului Sebeș.

„Din 2006 până astăzi se lucrează la Planul Urbanistic General, nu este finalizat. Am chemat pe doamna Harda care se ocupă ce acest lucru să vedem de ce nu avem planul. Sper să îl rezolv tot în acestă toamnă. Ambiția mea este să îl fac în trei luni, sper să mi se și confirme”, a mai declarat Nistor.

Primarul mai dorește amenajarea de locuri de joacă, reparații pe cele existente, asfaltare de străzi în toate zonele, schimbare de rețele de apă și alte proiecte care țin de infrastructură și transport local.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. paraparaumu

    vineri, 05.08.2016 at 16:59

    S-a demarat si se pare ca chiar este terminat PE DE REABILITARE A RETELEI DE ALIMENTARE CU APA SI CANALIZARE PE STR. PROGRESULUI,MORII SI PRIMAVERII IN SEBES.Vice primarul Bogdan a promis inainte de alegeri ca in 2016 se vor termina.Ce ne puteti spune d-le vice Bogdan???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax