Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nokia se întoarce în forță. Vezi modelul de vârf cu care vrea să își înfrunte concurența

Publicat

YouTube video

Nokia, altădată cel mai mare brand mondial în producția de telefoane, nu a murit, ci doar puțin s-a odihnit. Încă de anul trecut, finlandezii au revenit cu mai multe dispozitive smart, pentru fiecare clasă de preț. Perla coroanei este însă Nokia 8, cu care compania speră să înfrunte vârfurile de gamă ale producătorilor Samsung, LG, HTC sau Huawei.

Specifiațiile lui Nokia 8 sunt similare unor telefoane de top ale celorlalți producător: procesor super-rapid, ecran QHD, spațiu de stocare generos, RAM suficient, Android, camere duale, stabilizator optic, cititor de amprentă, încărcare rapidă și multe altele. Prețul este și el relativ atractiv: 2200 de lei.

Deși ecranul este bun, displayul este totuși un punct slab al Nokia 8. Formatul ecranului a rămas la 16:9, față de 18:9 cum este cazul la majoritatea telefoanelor de vârf lansate la sfârșitul anului trecut.

Jurnaliștii de la Hotnews.ro au testat telefonul. Ei spun că din punct de vedere al design-ului Nokia 8 este destul de reținut. Liniile sunt clasice pentru un telefon, fără curburi pronunțate, sau margini foarte subțiri. În general telefonul lasă impresia unui design sobru, mai degrabă destinat mâinii unui manager decât celei a unui adolescent. Până și paleta de culori disponibile sunt sobre și dau o notă de seriozitate.

Fața telefonului – ascunsă sub sticla Gorilla Glass 5, ușor curbată la margini – este aproape fără elemente distinctive și până și logo-ul Nokia din colțul dreapta-sus e greu sesizabil.

Restul telefonului este făcut dintr-o singură bucată de aluminiu (tip 6000 series) cu o ușoară textură pe spate care-l face mai greu de alunecat, dar captează mai ușor urme și amprente. Chiar și cu acestă textură, materialul se simte a metal rece și robust. Constructia este solidă, metalul nu se zgârie ușor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax